promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vatikán és a pápa földönkívüliekkel konspirál a világuralom reményében? Szédületes összeesküvés-elmélet részletei kerültek elő
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

XVI. Benedek pápa halálának következtében ismét a felszínre kerültek különböző egyházzal és földönkívüliekkel kapcsolatos összeesküvés-elméletek.

Világszerte gyászolnak hívők milliói, hiszen Szilveszter napján elhunyt a nyugalmazott pápa, aki egyébként már hónapok óta lesújtó egészségügyi állapotban volt. A Vatikán, teljes nevén Vatikánvárosi Állam a világ legkisebb független állama és az Appenini-félszigeten helyezkedik el, Róma gyűrűjében.

Vatikán városának rejtélyei és érdekességei még a nem vallásosak kíváncsiságát is rendre birizgálják, hiszen a bolygón abszolút egyedülálló és különleges helyről van szó. Sokat hallani meglepő tényeiről, például hogy a lakosság 95 százaléka férfi, a város születési aránya pedig nulla. Hétköznapi nő pedig kizárólag úgy maradhat a Vatikánban, ha feleségül megy a Svájci Gárda egyik katonájához

Sok szó esett már a Vatikán titkos archívumáról is, amelyet eredetileg Archivum Secretum-nak hívnak. Bizony, már az elnevezése is összeesküvés-elméletekért kiált. Tizenkét évszázada gyűjtik itt a legbizalmasabb történelmi aktákat, köztük például Michelangelo leveleit is.

Rengetegen spekulálnak, miféle rejtélyeket tartogathat a misztikus könyvtár, amely egyébként több mint egymillió könyvet, dokumentumot tartalmaz. Ennyi irat között úgy vélik a szakértők és az elméletgyártók, hogy lenniük kell szigorúan titkos anyagoknak is. A levéltárat egyébként csakis tudósok, akadémisták és újságírók látogathatják, és ők is csak úgy, ha egy konkrét dokumentumot kívánnak megtekinteni. Nézelődni és böngészni nem megengedett. 

A legbizarrabb teória szerint például bizonyítékot tartogat az Archivum Secretum földönkívüliek létezéséről.

Sőt, a hiedelem szerint az egyház legmagasabb rangú tisztségét viselő egyének - például a pápa is - rendszeresen konspirál és egyeztet UFO-kkal. Kapaszkodjatok meg: méghozzá azért, hogy egy különleges chipet ültessenek az emberek fejébe, amelyeknek a segítségével világuralomra törhetnek. Nos, amennyiben ez így van, arról bizonyára hamarosan értesülünk, ha csak nem programozzák át a chipek addigra az agyunkat.

Ha érdekelnek a vatikáni levéltár legizgalmasabb titkai, tekintsd meg az alábbi dokumentumfilmet!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás