promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan változás jön a YouTube-on, ne lepődj meg a videóknál, ha nem a megszokott dolgok várnak - itt a Google újítása
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Google komolyabb változtatást tesztel a videólejátszóin, amely azonnal fel fog tűnni mindenkinek.

Az elmúlt időszakban számtalan változás érkezett a világ legnépszerűbb videómegosztó platformjára, a YouTube-ra, amelyet naponta több száz millióan használnak szerte a világon. A legtöbbször a változások csak tényleg apróságokat érintenek, sokszor pedig fel sem tűnik nekünk, hogy eltűnt a dislike gomb, vagy éppen újra visszahelyezték a dislike gombot.

Az elmúlt időszakban is több változást jelentettek be, így tavaly októberben például azt, hogy minden YouTube-csatorna egy egyedi címet kapott, amelyet ők handle-nek neveztek el. Ez alapján pedig egyértelműen beazonosíthatóvá váltak a korábban hasonló nevű csatornák.

A Google most egy másik fontosabb változásról számolt be, amely most éppen tesztfázisban van. És egy igazán ikonikus kinézeti elemet érint, amelyet az évtizedek alatt már annyira megszoktunk. A lejátszási sávot az ikonikus pirosról szürkére/fehérre változtatják majd. A HVG a fejlesztést/változást illetően a 9to5Google információira hivatkozik. A változást egyelőre csak nagyon kevesen láthatják, sőt, a kevesek közül is először csak az Android rendszert használó felhasználók részesültek abban, hogy láthatják és ki is próbálhatják. Később megérkezett az iPhone-osoknak is. Ám azt még nem tudni, hogy mikor lesz majd elérhető mindenki számára.

Az új kinézetet azért tesztelik, hogy kevésbé legyen a szemnek zavaró a piros sáv, amely főleg az éjszakai videózásoknál lehetett zavaró. A sáv csak akkor kapja meg az új színt, ha a felhasználó nem piszkálja azt, ahogy beleteker, úgy újra pirosra színeződik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás