promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy másik civilizáció építhette azt a közel 2 millió éves hidat, ami az óceánon lebeg - Ellentmond az evolúciónak a létezése
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van egy híd, amit senki sem tud, hogy ki épített, hogy mikor, és hogy miért. És az sem biztos, hogy híd, vagy, hogy építették. Ádám hidjának rejtélye szembe megy az evolúciós ismereteinkkel.

A híd szerkezete, különleges görbülete mindenképpen azt feltételezi, hogy ember építette. Technológiája azt sugallja, hogy tervezés alapján készült, pedig a jelenlegi vélemények azok, hogy a híd geológiailag egy természetes formáció, tehát a természet maga alkotta. Körülbelül a 15. századig gyalog is át lehetett kelni a hídon.

Az archeológusok teljesen értetlenül állnak Ádám hídja előtt. Ugyanis kormeghatározás alapján 1,7 millió évvel ezelőtt keletkezett, ami már más szemszögből láttatja a hidat.

Ez azért érdekes, mert 2 millió éve jelent meg Kelet-Afrikában az első ismert, az emberek (Homo genus) közé sorolt faj, a Homo habilis, azaz az ősember, tehát képtelenség, hogy olyan fejlettek, értelmesek legyenek, hogy egy ilyen összetett monumentális hidat létrehozzanak. A híd mégis ott áll, és létezik.

Dél-India és Srí Lanka közti Palk-szorosban, az óceánban húzódik ez a 30 km hosszú híd.

A különös lebegő hídon régen gyalogosan is lehetett közlekedni, ám a viharok miatt fokozatosan süllyedni kezdett, egy 1480-as ciklon során pedig teljesen víz alá merült.

Vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy a híd mészkőből készült, és a korallzátonyok lineáris sorozata. Bizonyíték van arra is, hogy a híd úszó sziklákból készült, és vannak olyan elméletek, miszerint a vulkáni kőzetek valóban lebegnek a vízen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás