promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes fekete lyuk van az óceánban, ami mindent magába szív - ember is odaveszett már
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az oregoni partok szélén, a Perpetua-fok közelében van egy tátongó, feneketlennek tűnő víznyelő, ami hátborzongató módon mindent magába szippant.

Thor kútjának hívják, de a leírásokkal ellentétben valójában nem feneketlen. Ez azonban nagyon veszélyes.

A Csendes-óceán lefolyócsöveként is ismert kút valójában egy lyuk a sziklában, amely csak úgy tűnik, hogy elvezeti a vizet az óceánból. Egyes kutatók szerint a Kút valószínűleg a hullámok által kivájt tengeri barlangként indult, mielőtt a teteje végül összeomlott, és alul, illetve felül nyílásokat hozott létre, amelyeken keresztül az óceán vize elfolyt. A hatalmas lyuk valószínűleg csak körülbelül 20 láb mély, de valami hihetetlen csodálatos látványt nyújt.

A helyszín dagálykor a leglátványosabb, vagy viharok idején, amikor a víz hevesen mosódik a sziklákon és tölcsérként merül el a lyukban. A legjobb idő Thor kútjának megfigyelésére egy órával a dagály előtt van, amikor még víz nélkül látható és ahogy kirajzolódik feltöltődés közben a természeti képződmény.

Azonban felhívják minden látogató figyelmét, a Thor kapuja környéke rendkívül veszélyes. Az óriási hullámokról ismert, amik akár a bámészkodókat is az óceánba söprik. Sok fotós felszerelést felemésztett a Thor kapuja de halálos balesetek is történtek már.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás