promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a sokkoló igazság a Holdról, videó is bizonyíthatja
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg nagyon sokszor eszedbe jutott már, hogy vajon, mégis hogyan? Most erre is választ kaphatsz.

A Hold az egyik legkülönlegesebb égitest, mi, emberek pedig azért is különleges kapcsolatot ápolunk vele, hiszen minden nap látjuk. Sőt, van olyan, hogy valami elképesztő közelinek látjuk, valamikor pedig sokkal messzebbre. Ezt nevezik a szakemberek és a tudományos élet Hold-illúziónak is, a furcsa látványra rengeteg magyarázat született az évek alatt, ám megnyugtató elmélettel még nem sikerült előállni.

Sőt, nemrégiben arról is beszámoltak kutatók, hogy az eddigi feltételezéseink nagyon mások voltak, mint a valóság, hiszen a Hold nem úgy néz ki, ahogy eddig gondoltuk volna, sokkal másabb is a bolygó összetétele. Sőt, még a színe sem olyan, mint ahogyan az a Földről látszik. Nem vakítószürke, hanem sokkal több színben pompázik, Hogy valójában hogy néz ki, azt pedig meg is mutatták nekünk egy olyan kép segítéségével, amelyet 250 ezer fotóból raktak össze. IDE kattintva elérhető a látvány.

Meglepő lehet, de a Hold anyaga ugyanolyan, mint a Földé.

Az emberiséget az a kérdés is érdekli, hogyan jöhetett létre az égitest. A tudomány által leginkább elfogadott elmélet szerint a Theia nevű objektum annyit szakított ki a Földből, hogy az elég volt a Hold létrejöttéhez. Mindez 4,6 milliárd éve történhetett, és nem volt rövid folyamat. Ám egy most napvilágot látott kutatás szerint a Hold létrejötte mégsem tarthatott sokáig, sőt, elképesztően gyorsan jöhetett létre. A NASA tudósainak legújabb kutatásai szerint csupán néhány óra kellett, hogy létrejöjjön. Ez a magyarázat pedig a Hold vékony kérgére és keringési pályájára is magyarázat lehet.

Így jöhetett tehát létre a Hold, amely sokkoló lehet azok számára, akik nem ismerték ezt az elméletet:

(via Qubit)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás