promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes leleplezés: a Hold egyáltalán nem úgy néz ki, ahogyan a Földről látjuk, a szakértők most megmutatták a valóságos képét
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így még sosem láthattuk a Holdat.

A hírszájtok és szórakoztatópari oldalak főhasábjait is elkezdték telíteni a NASA nagy bejelentéseiről, tudomány felfedezéseiről és a világűr furcsa érdekességeirpl szóló cikkek és tudományos írások kivonatai. A híreket elsősorban a marsi projekt adalékai, valamint a James Webb űrtávcső elképesztő felvételei uralják. De már nemcsak ezek, ugyanis a világűr igézete kicsit elkapta volna az olvasókat is.

Ráadásul a NASA a Holdra készül, az Artemis projekt keretében pedig újra ember léphet majd az égitest felszínére. Óriási a várakozás, és egyre több színes cikk jelenik meg magáról a Holdról is. A világűrről szóló hírek már-már futószalagon érkeznek. 

Most például a Holdról jött egy elképesztő kép, amely színhű, és egészen más képet fest az égitestről, mint azt korábban láttuk, vagy gondoltuk volna. Mint kiderült, a szakértők közel 250 ezer képből rakták össze az elképesztően látványos alkotást. A fotó cím The Hunt for Artemis, és két asztrofotós, név szerint Andrew McCarthy és Connor Matherne tették össze, hogy ilyen látványban lehessen részünk.

A Hold tehát egyáltalán nem vakítófehéres szürke, mint azt az emberi szem látja a Földről, hanem sokkal több színben pompázik, ám ezeket csak a nagyon érzékeny műszerek képesek kiszúrni és rögzíteni.

(via Player)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás