promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolgot találtak a piramisok alatt a mélyben, itt a bizonyíték
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő precizitás.

Valószínűleg örökké lesznekm egoldatlan rejtélyek a világ legrégebbi romjainál, amelyek nagyon sokat mesélnek az ember ősidejéről is, hiszen éppen abban az időpontban keletkeztek, amikor elkezdődött az emberiség történelme, vagy éppen ők az első képviselői az emberiség históriájának. Így pedig nagyon keveset tudunk róluk, de már vannak írott források. Ilyen a Stonehenge, a Húsvét-szigetek ikonikus kőfejei, vagy éppen a világszerte fellelhető nagy piramisok is.

Most éppen Dél-amerikában bukkantak egy óriási felfedezésre a szakértők és tudósok, amikor Guatamelában kutakodtak egy maja építmény alatt. Hihetetlen, de egy tonna törmelék alatt találtag nagyon ősi dolgot. Pedig csupán egy törött vakolatdarabról van szó, mégis elképesztő történelmi értéke van. Egy hetes számot jelző bárd-pontot találtak a törmeléken, illetve egy szarvast. Mindez pedig a 260 napos maja naptárra utal.

Ez a naptártöredék pedig az egyik legrégebbi, Földön használt naptárrendszerre utal tehát, amely a Föld, a Nap és a Hold mozgásának megfiygelésén alapult már több ezer évvel ezelőtt.

Mint később kiderült, ez a töredék egy nagyobb falfestmény részlete, amely egy ősi templom falát díszíthette. De még az időszámításunk előtt 200 évvel a maják rombolták le maguk ezt a templomot, és rengeteg törmeléket hordtak fölé, és ennek alapjára épült később az egyik piramisuk. 

Ez a töredék azért is szenzációs felfedezés, mivel a maja jósnaptár legkorábbi bizonyítéka, a korábbi legrégebbi lelet több mint 100 évvel fiatalabb volt a mostaninál.

A maja piramisok amúgy elképesztő látványt nyújtanak az erdők közepén:

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás