promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy űrhajós váratlan, vakító fényt észlelt a Földön, amikor az űrből kamerázta a bolygónkat - most éppen nem a NASA, hanem az ESA asztronautája közölte a képet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Samantha Cristoforetti töltötte fel a nem mindennapi képeket.

Most éppen nem a NASA, illetve a James Webb űrtávcső alkotott valami látványosat, vagyis nem ők hoztak a Földre valami bámulatosat a világűr egy nagyon távoli sarkából, hanem a Föld produkált valami nagyon különlegeset, amelyet csak a világűrből lehet látni. Samantha Cristoforetti, a Nemzetközi Űrállomásról lőtt egy elképesztő fotót, amely a Föld egy csillámló darabját mutatja.

És hát azt is megtudhattuk az asztronautától, aki az ESA, vagyis az Európai Űrügynökség asztronautája, hogy nagyon ritka olyan fényeket látni nappal a világűrben a Földről, amelyek felcsillámlanak a világűrbe. Ez pedig egy ilyen ritka alkalom egyike, a fény pedig a Negev-sivatagból látszódott, amely a Közel-Keleten található, igazából Izrael 60 százalékát alkotja.

De mégis mit pillantott meg az űrhajós?

Az Ashalim Naperőművet, amely elektromos áramot termel a sivatag közepén, méghozzá úgy, hogy a körülötte lévő több tízezer tükör, amely a napfényt a torony tetejére koncentrálja, ahol víz van, mely felforrva később áramot termel végtermékként. Az Ashalim Neperőmű amúgy tényleg egy lenyűgöző, ember alkotta építmény a sivatag közepén, a videóban pedig bővebben is láthattok róla felvételeket.

(via IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás