promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentést tett a NASA: találtak valamit a Holdon, és ez világszenzáció
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy felfedezésről számolt be a hivatal.

Szinte minden napra jut már valami oltári nagy felfedezés a világűrből, a NASA ugyanis két nagyon sikeres projektet pörget az univerzumban, a Perseverance marsjáró hamarosan a Földre fog küldeni majd tanulmányozásra mintákat a vörös bolygón található kövekről és üledékekről, miközben az élet lehetséges nyomait is vizsgálja a Marson, a James Webb űrtávcső pedig a világegyetem eddig ismeretlen helyeire is ellát a szenzációsan éles kamerájával.

A NASA pedig rendszeresen közöl is híreket a projektekkel kapcsolatban.

Nemrégiben kiderült, hogy hamarosan két minihelikopter is érkezik majd a bolygóra, amelyek a Perseverance segítéségére lehetnek a minták elszállításában. Korábban még a YouTube-ra is felkerült amúgy arról videó, hogy a NASA szakértői vizsgálják a helikopterek használatának lehetőségét a Marson, a tesztek pedig nagyon sikeresek voltak.

A Futurism tudományos ismeretterjesztő oldal nyomán most a Hamu és Gyémánt írta meg, hogy a Holdon is áttörést érhetett el a NASA, ugyanis olyan mélyedéseket találtak, ahol bizony az élet fenntartásához alkalmas a hőmérséklet. Számítógépes modellezés után a hivatal szakemberei megállapították, hogy a felfedezett gödrökben 17 Celsius-fok van. Ez pedig a jövőben a Holdra érkező űrhajósok számára is kedvező fordulat, ugyanis a Hold felszínén elég szélsőséges hőmérséklet uralkodik, valahol 100 Celsius-fok felett mérnek, máshol viszont -170 is lehet.

Ezekből a gödrökből akár lávacsőbarlangok is nyílhatnak, amelyek egy jövőbeli telepeskolónia számára is jó helyek lehetnek a túlélésre a Holdon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás