promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriásnyakú, ősi lények rohantak át egy család autója előtt? Elképesztő videó került fel az internetre, döbbenetes átverés terjed
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Első blikkre lenyűgözően hiteles felvételek.

A dinoszauruszok már a 19. század óta rejtélyes nyomai Földünk ősi történelmének, százmillió évvel ezelőtt lézteztek és évmilliókig uralták bolygónkat. A szót még a 19. század derekán, pontosan 1842-ben alkotta meg egy brit férfi, Sir Richard Owen. A szó a görög nyelv egyes szavainak kiemelésével keletkezett, a szó szerinti magyar fordítása az lenne, hogy rettenetes hüllők. A dinoszauruszok az utóbbi évtizedekben a popkultúránk sarokkövei lettek, nagy részben köszönhető ez a karrier Steven Spielberg nagysikerű alkotásának, a Jurassic Parknak is, illetve az utóbbi időben a folytatás trilógiának, a Jurassic Worldnek.

A tudósok amúgy az elmúlt időszakban gyakran vizsgálták azt is, Pascal Hatchet pszichológus arra mutatott rá ezzel kapcsolatban, hogy a gyermekek azért imádják ennyire az ősi hüllőket, mivel bennük egyszerre találnak megnyugvást, miközben nyugtalanítja is őket a kinézetük. Szeretetet táplálnak feléjük, de mégis tekintélytparancsolónak tartják őket, mint amikor szüleikkel viselkednek.

A dinószeretet fokozza a gyermek kíváncsiságát, és a tudás megszerzésére is ösztönzi őket, így pedig rendkívül sok pozitív hatása van.

Ám a dinoszauruszok iránti láz a felnőttek játékösztöneit is fokozza, a YouTube-ra az elmúlt időszakban rengeteg olyan videó került fel, amelyek fiktív dinóészlelésekről számolnak be, a gyanútlan közönséget próbálják átverni, akik abban hisznek, hogy még mindig köztünk élnek az őshüllők. A Loch Ness-i szörnyet is gyakran ebbe a kategóriába teszik.

Egy nemrégiben feltöltött videóban most igazából egy trükköt alkalmazva keltik azt, hogy minidinókat láthatunk a felvételeken. Mintha egy nyaralásra igyekvő család autója előtt haladnának el a rejtélyes élőlények. Ebben a videóban a felirata ellenére nem dinoszauruszok látszódnak, hanem az úton átszaladó görények, ráadásul a videót tükrözték is, hogy teljesen megtévesztő legyen az, amit látunk.

Az eredmény ugyan átverés, de meghökkentően élethű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás