promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató felvételek kerültek elő a Marsról - Itt a bizonyíték az űrlények létezésére, vagy jóval egyszerűbb a magyarázat?
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA képei egészen új megvilágításba helyezik azt, amit eddig a Marsról gondoltunk.

A Mars mindig is kiemelt figyelmet kapott az emberiségtől, hiszen számtalan film foglalkozott már a rejtélyes vörös bolygóval, ráadásul a Tesla és a SpaceX mögött álló Elon Musk is ezt a helyet képzeli el a következő otthonunknak. A NASA marsjárója, a Perseverance jelenleg is tanulmányozza a titkoktól hemzsegő égitestet, most pedig a mellette dolgozó marskopter, az Ingenuity készített olyan felvételeket, amik először nagy aggodalmat keltettek az emberekben.

Az Ingenuity fotóin különböző, furcsa roncsdarabok láthatók a Mars felszínén, így egyből azt hitték páran, hogy űrlények nyomaira bukkant a marskopter, de hamar kiderült, hogy nem így van: mindössze a Perseverance biztonságos leszállásához szükséges eszközök maradványairól van szó, amik még tavaly februárban a bolygóra zuhantak, amikor a marsjáró leereszkedett – ezt igazolja a képeken lévő ejtőernyő is.

Szóval nem kell aggódni, nem egy horrorfilmbe csöppentünk, csupán csak egy kis „szemetelésről” van szó a Marson, ahol még ebből is fontos adatokat tud szerezni a NASA, hiszen így például az is kiderült az egyben maradt darabokból, hogy legközelebb mire kell figyelniük a mérnököknek – de mivel jelenleg is javában tart a roncsok elemzése, így valószínűleg még több hasznos információ fog kiderülni a közeljövőben.

Itt lehet megnézni az Ingenuity felvételeit:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás