promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerikai katonák megitták a Pepsi új energiaitalát, és valami nagyon furcsa történt velük
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kendermagolajat is tartalmaz, ami felvet bizonyos kérdéseket.

A Pepsi 2020 márciusában vásárolta fel a két évtizede létező, energiaitalokat gyártó Rockstar céget. Az élénkítő italoknak azóta több új verziója is megjelent, a legutóbbival azonban a „kék” üdítőitalos világcég alaposan elvetette a sulykot.

Tengerészeken és tengerészgyalogosokon tesztelték, és azt vették észre, hogy utána az italt fogyasztók pozitív drogtesztet produkáltak. Ez nem véletlen, az új Rockstar ugyanis kendermagolajat tartalmaz, amit a Cannabis sativa (ipari kender) magjából sajtolnak.

A termék ráadásul már kikerült a boltok polcaira, amikor az amerikai haditengerészet nyilvánosságra hozta a „bakiról” szóló jelentést. A kendert egyébként az USA-ban 2018-ban legalizálták szövetségi szinten, és azóta annak nem bódító származékai (mint a CBD-olaj) számos árucikkben jelen vannak.

Mindezzel együtt a hadsereg többször is felhívta tagjai figyelmét arra, hogy számukra nem engedélyezett az ilyen termékek fogyasztása, köztük tehát az új Rockstar italé sem. Ha valaki egyébként megkóstolná, a Pepsi ezt Rockstar Unplugged néven hozza forgalomba.

Magyarországon az OGYÉI listája szerint a kendernek csak a magja és a magolaj használható élelmiszerben és étrend-kiegészítőben, ha a pszichoaktív hatású THC tartalmak maximális értéke a kendermag olajban 10 mg/kg, a kendermagban pedig 0,2 mg/kg.

A nem az amerikai hadsereg kötelékébe tartozó NASA-nál szintén arra figyelmeztették a munkatársakat, hogy a CBD-termékek ellenőrizhetetlen mennyiségű és koncentrációjú, bódító THC-t tartalmazhatnak, ezért könnyen elvesztheti náluk az állását, aki ilyen termék miatt bukik meg a drogteszten.

A Pepsi nyilván jóhiszeműen dobta piacra az új serkentőt, amely dobozonként 80 mg koffeint tartalmaz. Háromféle cukormentes változatban (áfonya, maracuja és málna/uborka ízesítéssel) készül, és azért került be a kínálatba, mert a vásárlóik 91 százaléka igényt tartott egy efféle energiaitalra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás