promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rémisztő Kraken tojását találták meg a tengerben? A búvárok elszörnyülködtek!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Norvég vizekben bukkant fel egy embermagasságú, átlátszó gömb.

Az északi népek mondái szerint valahol Izland és Skócia között egy félelmetes lény él a tengerben. A Kraken egy fejlábú szörny, több szemmel, és olyan hatalmas, hogy képes a hajókat a vízbe rántani.

A Biblia szerint is létezik ilyen lény, a Leviathán nevű sárkány, amelynek agyarai vannak, tüzet okád, és amerre elúszik, felforr a tenger vize. Nem iszik mást, csak a Jordán vizének azt a részét, amely egy földalatti csatornán át ömlik a tengerbe.

Az efféle történeteket sokáig csak legendáknak tartották, mígnem 2019-ben norvég vizeken egy rémisztő „tojásra” bukkantak a búvárok. A képződmény embermagasságú volt, átlátszó, és a belsejében valamiféle sárgás massza úszkált.

A közvélemény gyorsan elnevezte a félelmetes Kraken tojásának (és ezzel létezése egyértelmű bizonyítékának), ám a kutatók ennél óvatosabban fogalmaztak, bár maguk sem tudták, mi lehet a furcsa, lebegő „labda”.

Hosszú ideje gyanakodnak arra, hogy a Kraken talán méreten felüli óriáspolip vagy óriáskalmár lehetett, és most a tojást is ezekhez az állatokhoz próbálják kötni. Azt nem tudják, hogyan produkálják ezeket az érdekes masszákat, amelyek belsejében akár több tízezer pete is várhat arra, hogy kikeljen belőle egy-egy puhatestű.

Az ember viszonylag ritkán találkozik a nyugtalanító gömbökkel, azokat ugyanis az állatok a tenger mélyére fektetik. Néha azonban fellebegnek magasabb régiókba, hogy ott halálra rémítsék a gyanútlan búvárokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás