promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt vártuk évszázadok óta: a Loch Ness-i szörny 4K felvételen!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szenzációs drónvideó született, aligha a napfény vagy a víztükör játékáról van szó.

Egészen elképesztő videót készített a túrázó Richard Mavor a skóciai Loch Ness tónál. Az augusztusi kirándulását megörökítő filmje szeptemberben került ki a YouTube-csatornájára, és azon látható – minden eddiginél tisztábban – a hely híres élőlénye.

Ha valóban igazi a felvétel, akkor ez lehet az első tényleges bizonyíték az ottaniak által csak Nessie-nek becézett szörny létezésére. Amelynek eddig nyomát sem találták, viszont most egy drónvideón egyértelműen feltűnik az alakja. A kérdéses részlet 3:50-nél kezdődik.

Mavor felvételén a lény éppen a part felé úszik, de a jelenetnek vége szakad, mielőtt a szárazföldre evickélne. Kutatók szerint a Loch Ness-i szörny talán egy régi időkből itt maradt plesiosaurus vagy vízi dinoszaurusz lehet, amit a mostani szenzációs film is alátámaszthat.

Az 54 éves férfi a tavon kenuzott, és közben lelkesen drónozott is, de nem Nessie-re számítva, hanem a táj szépségét akarta megörökíteni. Mavor valamelyest közelebbről látta a jelenséget, és egyértelműen kizárta, hogy uszadék lett volna.

Ő maga nem is figyelt fel a lényre addig, amíg a csatornájának követői rá nem mutattak a hihetetlen részletre. Közel 100 kilométert kenuzott Skóciában az Alzheimer Társaságnak pénzt gyűjtve, így érthető, hogy nem törődött ezzel a rövidke, de annál fontosabb jelenettel.

„Alig tudom elhinni. Többször is vissza kellett néznem, és minél többször látom, egyre inkább azt gondolom, hogy ez szenzációs. Éppen letáboroztunk, és csak néhány szép felvételt akartam készíteni a csatornám számára”

– hüledezett a férfi is, akit a több mint 7 ezer feliratkozója aligha tart szélhámosnak. Mavor még ma is óvatosan fogalmaz, egyfajta optikai csalódásnak el tudja képzelni a látottakat, de ahhoz túl egyértelmű. Valóban úgy tűnik, mintha a farkával hevesen csapkodó szörnyet látnánk a part közelében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás