promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú koponyájú csontvázat találtak, amelynek csak részben emberi a DNS-e
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A chilei leletről egyelőre csak azt tudták biztosan megállapítani, hogy nőnemű lény volt.

Aprócska termetű, megnyúlt fejű csontvázat vizsgálnak chilei tudósok. Első látásra emberi magzatnak gondolták, de néhány meglepő anatómiai jellegzetességével alaposan meglepte a szakembereket.

A hosszúkás koponya mellett az idegenül ható szemgödrök, valamint a 10 pár borda (az embernek 12 pár van) gondolkoztatta el elsősorban a vizsgálatot végzőket. Az Ata becenévvel ellátott, mindössze 15 centis csontvázat még 2003-ban találták meg a Chile és Peru területén fekvő Atacama-sivatagban.

A különös az, hogy nem a föld mélyén bukkantak rá, hanem a hajdan salétrombányászatáról ismert La Noria település elhagyatott templomában. A bőrbe, valamint lila szalaggal átkötött fehér vászonba csomagolt csontváz eredetéről senki nem tud semmit.

Az ufóhívők természetesen azonnal ráugrottak a különleges leletre, és első látásra valóban nehéz volna más magyarázatot adni, mint hogy egy idegen lény maradványaival van dolgunk. Sokan már egy egész földönkívüli törzsről beszélnek, amely Chile ritkán lakott részén telepedhetett le.

Az aprócska „múmiát” eleinte ősinek hitték, de azt már egy 2012-es vizsgálat bebizonyította, hogy az 1970-es évekből származik. Hivatalos feljegyzések La Noriában sem maradtak fenn arról, hogy kihez tartozhatott a szokatlan megjelenésű illető.

Egy DNS-vizsgálat állítólag kimutatta, hogy 8 százalékban nem emberi DNS-sel rendelkezik, ami rendkívül megdöbbentő. Annyi bizonyos, hogy nőnemű, és a fejlődése során többféle genetikai problémával kellett szembesülnie, köztük a törpenövéssel, illetve a csontok abnormalitásával.

Bizonyos források szerint a csontváz Spanyolországból származik, és csak később került Chilébe. Egyelőre azt sem tudták megállapítani a lényről, hogy halva született-e, mindenesetre a temetés gondos körülményei arra utalnak, hogy szerető család vehette körül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás