Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennyi volt: Magyarország nem kap több Pfizer vakcinát

Ennyi volt: Magyarország nem kap több Pfizer vakcinát

Tech & Tudomány

Ennyi volt: Magyarország nem kap több Pfizer vakcinát

Tech & Tudomány

Promotions 18:18

A cég mostantól nem szállít több Pfizert Magyarországra.​

A héten újabb, majdnem 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. A két vállalat által fejlesztett oltóanyagból így már mintegy 11 millió érkezett az országba.

A Pfizer által kiadott közleményben olvasható, hogy a vállalat 2020. december 26. óta heti rendszerességgel szállította Magyarországra a Comirnaty oltóanyagot; a mostani, 49. szállítmány viszont az utolsó volt.

A cég nem szállít több Pfizer vakcinát Magyarországra, ugyanis a kormány nem rendelt belőle többet.

A vállalat 2021 első negyedévében több mint 1,5 millió adag, a második negyedévben több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított kis hazánkba.

Mindeközben Magyarországon javában zajlik az oltási akcióhét, ami úgy tűnik, napról-napra egyre sikeresebb. Erről számolt be Müller Cecília országos tisztifőorvos. Ismertetése szerint az akcióhét első napján, hétfőn több mint 131 ezren vették fel az oltást: 105 ezren a harmadik vakcinát, amivel megerősítették szervezetük immunrendszerét, 18 ezren pedig az első védőoltásukat, amivel "elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak".

Borítókép: Profimedia