promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Müller Cecília elmondta az igazságot a koronavírus elleni oltásról – ezt a dolgot tényleg sokan félreértik
Borítókép:  MTI Fotó: Balogh Zoltán
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az országos tiszti főorvos is igyekszik mindenkit arra buzdítani, hogy menjen el oltatni, illetve hogy adassa be a harmadik vakcinát.

Zakatol tovább az oltási akcióhét, aminek a lényege, hogy 2021. november 22-28. között a kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második vagy a harmadik oltásra.

Regisztrálni persze most is érdemes, mert akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.

Müller Cecília elmondta, hogy az oltóhelyeken nagyon nagy a forgalom, és az emberek élnek a lehetőséggel. A hétfői nap nagyon sikeres volt, mivel 18,5 ezer eddig oltatlan ember adatta be az első oltást és 105 ezren a megerősítő harmadik vakcinát is felvették.

Gyakori tévhit, hogy a koronavírus oltás úgy működik, mint egy védőpajzs, és aki beadatja, az nem kaphatja el a koronavírust. Müller Cecília ismét igyekezett tisztázni, hogy a védőoltás sem véd meg ugyan százszázalékosan a fertőzéstől, de elkerülhető vele a betegség súlyos lefolyása, a kórházba kerülés.

A szakember kiemelte, a harmadik védőoltás felvétele is nagyon fontos, mivel azzal újra magasra, 80-90 százalékra lehet emelni a szervezet védekezési képességét.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a fertőzés következtében a kórházba kerülés esélye négyszer nagyobb az oltatlanoknál, az intenzív osztályra kerülés esélye pedig tízszeres, bizonyos krónikus kockázatoknál pedig akár tizenhétszeres is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás