Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az űr lesz az emberiség otthona, a Földre csak vakációzni térünk majd vissza

Az űr lesz az emberiség otthona, a Földre csak vakációzni térünk majd vissza

Tech & Tudomány

Az űr lesz az emberiség otthona, a Földre csak vakációzni térünk majd vissza

Tech & Tudomány

Promotions 15:34

A milliárdos Jeff Bezos azt jósolja, hogy a jövőben egy óriási Disneylanddé válhat a bolygónk.

Az Amazon milliárdos tulajdonosa, Jeff Bezos két évtizede alapította Blue Origin nevű űripari cégét, és ez a befektetés most kezd termőre fordulni. A New Shepard űrhajóval nemrég a Star Trek sci-fi tévésorozat főszereplője, a 90 éves William Shatner is az űrben járt, amivel jó reklámot csinált a vállalkozásnak.

Bezos minden alkalmat megragad a hírverésre, hiszen a 105 kilométeres magasságba feljutó űreszközre már közel 100 millió dollár értékben adtak el jegyeket gazdag ügyfeleknek. Az űrturisták 3-4 percig tapasztalhatják meg a súlytalanságot, ez a bő 10 perces repülés legnagyobb élménye.

Az Amazon-főnök a napokban azzal a jóslatával keltett feltűnést, hogy az emberiség számára hamarosan az űr jelenti majd az otthont, a Földre pedig csak alkalmanként, turistaként térünk vissza.

Bezos szupergazdag, és alighanem okos ember, akinek mindig érdemes odafigyelni a véleményére, de ez az állítása ma még kissé meredeknek tűnik. A milliárdos szerint bolygónk a jövőben olyan lesz, mint Disneyland, vagyis nem bázis, hanem csak egyfajta szórakozóhely fajunk számára.

Ebben az esetben az űrben lebegő, masszív városok szolgálhatnak majd élettérként az embereknek. Nem úgy kell azonban elképzelni ezeket, mint a filmekben, hanem sokkal tágasabb, élhetőbb, szabadabb terekként.

Bezos szerint erdők, folyók, vadállatok és minden olyan dolog megtalálható lesz majd az űrvárosokban, amelyekhez most a Földön hozzá vagyunk szokva. Igaza is van, hiszen kinek lenne kedve állandóan szkafanderben, mesterséges fénnyel megvilágított szűk folyosókon bolyongani?

A milliárdos úgy véli, a termelés is kiköltözik az űrbe, tehát nem a bolygónkat fogjuk károsítani a gyárakkal. Belecsípett egy kicsit vetélytársába, a Tesla-vezér Elon Muskba is, Bezos szerint ugyanis a Marson kialakítandó kolóniák zsákutcát jelentenének az emberiség jövője szempontjából.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria