promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aláírást gyűjtenek, hogy vegyék meg és egyék meg a Mona Lisát
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha összegyűlik a 7500 szignó, a multimilliárdos Jeff Bezosnak kellene elfogyasztania a festményt.

A multimilliárdosokkal nem szimpatizál az egyszerű nép, ez már régóta nyilvánvaló. Az Amazon-alapító Jeff Bezos is rég felkerült azon személyek listájára, akikre – lényegében globálisan – ellenszenvvel tekintenek az emberek.

Bezos részéről rossz húzásnak bizonyult, hogy nemrég felvásárolta az ikonikus MGM filmstúdiót, a nyárra pedig befizette magát egy méregdrága űrutazásra. A web népének ez már sok volt, ezért aláírásgyűjtést kezdeményeztek ellene.

A change.org oldalon lassan összegyűlik a megcélzott 7500 szignó annak érdekében, hogy

Jeff Bezos vegye meg, aztán egye meg a Mona Lisát!

A világ leghíresebb festményét Leonardo da Vinci festette, és egészen az 1519-ben bekövetkezett halálig magánál tartotta, hogy folyamatosan tökéletesíthessen rajta. Bár a mester Itáliából származott, élete utolsó éveiben – a Milánót meghódító francia király, I. Ferenc meghívására – Franciaországba költözött.

Minden idők legismertebb képét ezért nem Olaszországban, hanem a párizsi Louvre-ban őrzik. Mivel a francia állam tulajdona, és természetesen esze ágában sincs megválni tőle, ezért a megvásárlás lehetősége csakis elméleti szinten merülhet fel bárkiben.

Bezos a 200 milliárd dollárt elérő vagyonával kétségkívül bármennyit tudna érte ajánlani, de tudomásunk szerint nem fordult meg a fejében ilyen szándék. A petíció egyfajta fricska a világ milliárdosainak rongyrázó életmódja ellen, amely a járványhelyzetben még irritálóbb az egyszerű halandók számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás