promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem hiszed el, hány angol kockult videójátékkal a karantén alatt!
Borítókép:  Brit videojátékos/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Egyesült Királyság több mint fele játszott videojátékokat, hogy megbirkózzon a koronavírus miatti lezárásokkal - derült ki az Ofcom tanulmányából. 

A szervezet legújabb tanulmánya a britek játék- és költési szokásait mutatja be a világjárvány évében - írja a Gameindustry.biz. Az Ofcom új jelentése szerint a videojátékok és más online interakciók tavaly az Egyesült Királyságban az emberek számára komoly "megküzdési mechanizmussá" váltak a koronavírus miatt bezártsággal.

A hírközlési szabályozó hatóság közzétette legújabb, Online Nation című jelentését, amely idén az online platformokkal és tevékenységekkel való kapcsolatra összpontosít.

A szervezet szerint a brit felnőttek 62%-a, a 16-24 évesek 92%-a pedig arról számolt be, hogy 2020-ban videójátékokkal töltötte az időt - egészen elképesztő számadatok! Több mint felük egyetértett abban, hogy ez segített átvészelni a különböző zárlatos korlátozásokon.

Nem meglepő módon az okostelefonok voltak a leggyakrabban használt eszközök a játékhoz minden korcsoportban, beleértve az összes felnőtt 39%-át. A konzolokat és az asztali/laptop eszközöket inkább a fiatalabb játékosok használták.

Az Ofcom jelentése szerint a játék "egyformán népszerű" időtöltés volt a férfiak és a nők körében, de megjegyzi, hogy a nők nagyobb valószínűséggel játszottak mobilon (a megkérdezettek 43%-a), míg a férfiak inkább konzolokat (32%) vagy PC-t (29%) használtak.

Továbbá, az Egyesült Királyságban a 16 és 64 év közötti játékosok fele mondta azt, hogy csak ingyenesen játszható címekkel játszik.

A játékosok valamivel több mint egyharmada mondta, hogy a felmérésben való részvételt megelőző 30 napon belül költött pénzt játékbeli tárgyakra, virtuális valutára vagy csatajegyekre. Ezek a mikrotranzakciók voltak a legnagyobb kiadási kategória a játékok esetében, megelőzve a teljes - fizikai vagy digitális - játékokra és az előfizetésekre költött átlagos összegeket.

Ami az előfizetéseket illeti, a PlayStation Plus volt a legnépszerűbb szolgáltatás az Egyesült Királyságban, hárommillió előfizetővel. Ez több mint egymillióval megelőzte az Xbox Live Gold (1,9 millió) és az Xbox Game Pass egyesített szintjeit (1,7 millió). A Nintendo Switch Online-nak 1,3 millió előfizetője van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás