promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: egy időutazó szerint felfoghatatlan dolog történt 2021. augusztus 11-én - íme a részletek!
Borítókép:  Unsplash.com / Serafin Reyna
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A férfi elég sok jóslatot dobott be a jövőnkre vonatkozóan, mégis talán a 2021 augusztusára vonatkozó tűnik a legparáztatóbbnak.

Amikor H. G. Wells 1895-ben megírta Az időgép című regényét, az időutazás gondolata még nem volt olyan népszerű, mint manapság, csupán egy fantasztikus vállalkozásnak tűnt, amelyre talán egyszer képes lesz az emberiség. Aztán 2015-ben például a New York Times odáig ment, hogy egy oltári nagy kattintásvadász akció keretében megkérdezte az olvasóitól, hogy ha módjuk lenne rá, megölnék-e a gyerek Adolf Hitlert.

A válaszadók többsége, 42 százaléka arra voksolt, hogy igen. Aztán a viccesnek szánt cikk végül az USÁ-ban még a parlamentbe is begyűrűzött a szentárok közé, így például Jeb Bush republikánus elnökjelölt is elmondta, hogy igen, ő is megtenné.

A leggyakrabban a merénylettel kapcsolatba felhozott téma az időutazás. 

A múltba visszamenő, és ott a történelmet megváltoztató időutazó létét sok elmélet azonban cáfolja. Ilyen például a nagypapa-paradoxon, amely arról szól, hogy a múlt megváltoztatása simán eredményezheti azt is, hogy az időutazó meg sem születik, így pedig egyszerűen nem létezne az, aki később visszamenne a múltba.

Az időutazós-hitleres topiknak rengeteg filmben is feltűnik többfajta feldolgozása, többek között Az alkonyzóna című sorozat egyik részében is megjáratják ezt a témát, vagy egy híres novella, Az első megoldás is kísérletet tesz a témával kapcsolatban.

A legkisebb hatás elve alapján azonban mindkét kísérlet kudarcra ítéltetetett, mivel Hitler helyett egy másik szadista diktátor került bele a történelembe, amely így nem változott meg.

A közösségi médiumok és a különböző platformok burjánzásával azonban a lehetetlenből lehetséges dolog lett, legalábbis látszólag, sokan ugyanis az időutazó topik népszerűségét meglovagolva óriási rajongótáborokat gyűjtenek maguk köré.

A képlet pedig nagyon egyszerű, azt hirdetik, hogy visszajöttek a jövőből, és az elkövetkező időkre mondanak nekünk jóslatokat. A túlfűtött világvége és földönkívüli várás hangulatában élő emberiség pedig azonnal kajálja ezeket a cikkeket. A TikTok-on például az egyik legnagyobb fanbázissal rendelkező időutazós oldalt egy spanyol fiú építette fel, aki azt mondja, hogy a jövőben ragadt,

amikor a Föld már kihalt, viszont a közösségi médiumokra a mi jelenidőnkben tud feltölteni klipeket.

Az időutazós kontentek másik népszerű ága az iPhone-észlelős cikkek, a művelői néha csak viccesen, máskor viszont komolyan játszanak el azzal a gondolattal, hogy több százéves népszerű művészeti alkotásokon vagy éppen régi filmekben okostelefonok jelennek meg, de ezek csak számunkra értelmezhetők, hiszen a mi korunkból ment vissza az időutazó, és vitte el a kütyüt magával.

Egy új TikTok-os időutazó most éppen a közeljövőre mondta el nekünk jóslatait. Ő azt állítja, hogy 2174-ből érkezett hozzánk, és van jó pár dolog, amit már látott, és most a TikTok-on fel is fedi ezeket előttünk.

2021 augusztusában például óriási meteorhullás lesz látható a Földről, ennek keretében pedig az egyik meteor egy földönkívüli úrhajó lesz, amely leszáll a bolygónkra, hogy elkezdje az előkészületeket egy későbbi űrháborúhoz. A férfi szerint ez már meg is történt augusztus 11-én, erről mi is írtunk korábban.

Az igazi nevét fel nem fedő, magát időutazónak mondó férfi azt is állítja, hogy 2022-ben felfedezzük Atlantiszt, majd 2023-ban pedig világunk kormányait földönkívüliek veszik majd át. Persze mindezt csak egy magát időutazónak valló TikTok user állítja.

(via Express, Forrás: 444, Vox)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás