promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrohamozták a magyarok az oltópontokat - Két nap alatt ennyien vették fel a harmadik vakcinát
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két nap alatt már ennyi magyar kérte a harmadik koronavírus elleni vakcinát. 

Többen között a Bors is beszámolt róla, hogy rendkívül népszerű a harmadik oltás a magyar lakosok körében. A Koronavírus Tájékoztató Központ közlése szerint vasránap óta közel 4 ezren vették fel az újabb vakcinát, és több mint húsz ezer ember foglalt időpontot. 

A Promotions korábban már beszámolt róla, hogy az egészségügyben dolgozóknak kötelező lesz a harmadik oltás felvétele, de bárki ingyenesen megkaphatja az újabb vakcinát, ha kéri. 

Ehhez a https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas webcímen lehet időpontot foglalni. Jelenleg csak az a 18 év feletti személy fog tudni a 3. oltásra időpontot foglalni, akinek eltelt legalább 4 hónap a második oltástól számítva és mindkét oltását Magyarországon kapta meg.

A lap azt is megemlíti, hogy az oltóorvos dönti el a helyszínen, hogy milyen típusú oltóanyagot használ. A szakmai ajánlás szerint aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül és fordítva.

Korábban az is kiderült, hogy ez azért van mert erőteljesebb immunválasz alakul ki, ha egy más hatásmechanizmussal működő vakcinát adnak emlékeztető oltásnak. Ettől függetlenül lehet, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás