promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes eredmények! Ilyen hatást vált ki a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának harmadik dózisa
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Pfizer szerdán közzétett új adatai azt sugallják, hogy a vakcina harmadik adagja „erősen” fokozza a védelmet a Delta-változat ellen.

A BioNTech vakcinájával kapcsolatban már korábban is jó hírekről számoltak be a kutatók. Július elején a Pfizer tudományos vezetője bejelentette, hogy a védőoltás harmadik adagja minden bizonnyal fokozhatja a védelmet a vírus agresszív, delta-variánsa ellen.

Most szerdán azonban újabb biztató fejleményekről számolt be a cég. 

Az interneten közzétett adatok azt sugallják, hogy a Delta-variánst megcélzó antitestek szintje ötszörösére nő azoknak a 18-55 év közötti embereknek a szervezetében, akik megkapják a vakcina harmadik adagját.

A 65 és 85 év közötti személyek esetében ez a szám még magasabb: náluk jellemzően a 11-szeresére nőtt a Delta ellen védő antitestek szintje, a második dózis utáni eredményekkel összehasonlítva.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az adatok, amelyeket 23 ember tesztjei alapján tettek közzé, még nincsenek külső szakértők által értékelve.

Nem világos az sem, hogy a megemelkedett antitestszint valóban összefügg-e a jobb védelemmel.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ szerint a jelenlegi oltóanyagok jól védik az embereket minden általános változat ellen. 

Dr. Mikael Dolsten, a Pfizer orvoskutatója szerint az új azonban az eredmények csakugyan „biztatóak.”

(cnn.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás