promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bejelentést tett a Pfizer, ennek a hírnek rengetegen örülnek majd
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pfizer nagyszerű hírt jelentett be csütörtökön, amely átütő megoldást nyújthat majd a delta variánssal szemben.

A cég tudományos vezetője csütörtökön bejelentette, hogy

a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának harmadik adagja fokozhatja a védelmet a vírus delta variánsa ellen.

Hozzátette, hogy tárgyalást kezdtek az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatóságaival a szer vészhelyzeti alkalmazásáról. Fontos azonban megemlíteni, hogy bár a vakcina alapvetően hatékony a delta variáns ellen, az újonnan fertőzötteket januárban vagy február elején oltották be a Pfizer vakcinájával, márpedig ennyi idő alatt az antitestek száma csökken – írja a HVG.

Azonban a vakcina még csökkent antitestszám mellett is körülbelül 95 százalékos hatékonysággal előzi meg a fertőzés súlyosabb tüneteinek kialakulását.

A Pfizer már több országból – egyebek között európaiakból is – kapott megkeresést egy esetleges harmadik oltással kapcsolatban, amely szerinte különösen fontos az idősebb korosztály esetében. A cég így el is kezdte növelni a gyártókapacitását. 

A vállalat vezérigazgatója egyébként áprilisban már azt közölte, hogy a Pfizer vakcináját beadatóknak valószínűleg egy harmadik adagra is szükségük lesz az elsőt követő 6-12 hónapon belül a védettség fenntartása érdekében, és nem zárta ki azt sem, hogy az oltást évente meg kell majd ismételni.

 [[cikk3]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás