promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébetet komoly fenyegetés érheti onnan, ahonnan eddig nem számított rá
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fokozzák a királyi család biztonságát, miután egy jelentés biztonsági réseket talált a család kommunikációjában.

Jelentés készült a királyi család kiberbiztonságáról, amely elég komoly fenyegetésekre mutatott rá II. Erzsébet és a család többi tagjának biztonságával kapcsolatban. A jelentés ugyanis megállapította, hogy a koronavírus járvány óta egyre nagyobb hangsúlyt kap a királyi kommunikációban az online dimenzió, ez pedig komoly veszélyekkel fenyeget. A jelentés kimondta azt is, hogy emelkedett a kockázat, így pedig lassan elodázhatatlannak tűnik egy új biztonsági programcsomag összeállítása - írja az Express brit bulvároldal.

A királyi család egyre többet kommunikál az online térben a különböző hivatalokkal, szervezetekkel és fontos tisztségeket betöltő személyekkel is. A kommunikáció jelentős része a korlátozások miatt áthelyeződött ide.

Bár már egy ideje megkezdődött a kiberbiztonság emelése, a jelentés szerint ez még mindig nem elegendő. Bár szeméyi változások is történtek az udvarban, amelyek emelték a biztonságot, így például a királynő nemrégiben a brit titkosszolgálat, az MI5 korábbi vezetőjét nevezte ki a Lord Chamberlain posztjára. Ő a királynő legfontosabb titkára, aki többek között a Lordok Házával is tartja a kapcsolatot.

A jelentés kitér arra is, hogy Oroszország és Kína felől is érkezhetnek támadások a jövőben, és erre egyre több jel is utal. Ha pedig ez megtörténik, az nagy probléma lehet, hiszen a hackerek elképesztően sok titkos információt szerezhetnének meg a kiráyi család gépeiről, amelyekkel komoly kárt okozhatnának a család jó hírnevén is. 

Ez pedig nem jönne jól pont most, amikor a család belső feszültségei így is minden nap az újságok címlapjain vannak azóta, hogy Harry herceg és Meghan Markle jó néhány családi szennyest a nyilvánosság elé tárt. A palota természetesen felszólalt a vádak ellen, de az Oprah-interjú így is önálló életre kelt az online térben.

A családot pedig még Fülöp herceg halála, illetve Diana szobrának avatóünnepsége sem tudta újra összekovácsolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás