promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet olyat tett, amire 70 éves uralkodása során nem volt példa
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet 1952-ben lépett Nagy-Britannia trónjára, de ilyen még nem történt a birodalmában.

Olyan képeket posztolnak szerte a közösségi médiumokon a brit alattvalók, amelyek korábban nem készülhettek volna meg, mivel olyan helyekről érkeznek a fotók, amelyek eddig el voltak zárva az emberek elől. II. Erzsébet azonban most feloldotta a tilalmat, és beengedte a lakosokat a Buckingham-palota előtti pázsitra, illetve a rózsakertjébe is.

Lehet, hogy ez első hallásra apróságnak tűnik, de a monarchia megmerevedett, szabályokkal és kötelezettségekkel teli világában ez egyáltalán nem kis dolog.

Az emberek pedig élnek a lehetőséggel, és a Buckingham-palota előtti gyepen piknikeznek. Ez egyszeri lehetőség az udvaroncok szerint, akik a Washingtonpost-nak nyilatkoztak. Azt is elárulták a lapnak, hogy II. Erzsébet a nyitást a koronavírus-járvány miatti rengeteg korlátozás szimbolikus ellensúlyozására lépte meg. Pedig korábban erre a fűre tilos volt rálépni,

most azonban egyenesen invitálják az embereket, hogy tartsanak egy kis pihenőt a királyi gyepen.

Több újság is megírta, hogy ezeket az apró kis lazításokat és szabadabb dolgokat az uralkodó azért is lépi meg, hogy egy kicsit elvigye a fókuszt a brit királyi családot érintő negatív hírekről, így az utóbbi évtizedek egyik legsúlyosabb botrányáról, a Meghan Markle-vel és Harry herceggel kialakult viszályról, amelyet még a nagypapa, Fülöp herceg temetése sem tudott feloldani.

(via Seattle Times)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás