promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry herceg nagyon berágott az apjára - csillapíthatatlan volt a dühe
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú volt az út a kapcsolat elmérgesedéséig.

Károly ás fia, Harry között a viszony egyáltalán nem rózsás az ominózus Oprah-interjú után, miközben Harry-nek bátyájával, Vilmossal sincs túl jó kapcsolata. Vilmos korábban már Harry-től azért is hidegült el, mivel úgy gondolta, hogy nem méltó a családhoz, hogy öccse Meghan Markle-t választotta. Ráadásul II. Erzsébet is nagyon mérges Harry-re a címekről való lemondás után.

De rengeteg régi viszályról is cikkeznek az újságok, többek között olyanokról is, amelyek Károly ás Harry közé vernek éket már évtizedek óta.

A sok régi sérelem csak most kezdett felszínre törni az apa és a fiú között, amikor a királyi házzal történt szakítás után a médiafigyelem sokkalta nagyobb lett Harry-n. A Channel 5 pedig egy dokumentumsorozatot is indított, amelyben górcső alé veszik a család feszült pillanatait, amelyek újra és újra elmélyítik a viszályt a tagok között - írja az Express.

Most egy 2007-es esetet elemeztek ki, amikor Harry még aktív katonai szogálatban volt, majd titokban Afganisztánba küldték Irak helyett, pedig a csapatával Irakban kellett volna szolgálatott teljesítenie hivatalosan, végül azonban nem küldték a veszélyes terepre. Richard Dannat tábornak az utolsó pillanatban fújt visszavonulót, az indoklás szerint Harry jelenléte kitüntetett célponttá tette volna a brit alakulatokat. 

Ugyanis több szervezet is bejelentette már korábban, hogy Harry-t el akarják majd rabolni, ha a fronton van.

Afganisztánba végül titokban küldték el, majd a német média erről értesülve azzal fenyegette meg a királyi családot, hogy nyilvánosságra hozzák az esetet, a brit sajtó amúgy állítólag direkt nem írta meg Harry tartózkodását. Az erőteljes nyomás miatt a herceget ezért apja, Károly hathatós közbenjárására a vezérkarnál hazarendelték.

Ez pedig a kapcsolat elhidegüléséhez nagyban hozzájárult. Harry úgy érezte ugyanis, hogy kiveszik a kezéből a saját életének irányítását.

A műsorban megszólaltatott szakértők szerint Harry ekkoriban nagyon dühös volt a médiára is, elsősorban anyja halála miatt, másodsorban pedig azért, mivel katonai karrierjének is ők tettek keresztbe, apja mellett.

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás