Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ezek a kínai robotkutyák átveszik az uralmat?

Ezek a kínai robotkutyák átveszik az uralmat?

Tech & Tudomány

Ezek a kínai robotkutyák átveszik az uralmat?

Tech & Tudomány

Promotions 06:06

Egy robotkutyasereg, amely átveszi az uralmat? Az Unitree kínai vállalat a Star Wars egyik zenéjére videózta le a cég által fejlesztett robotkutyákat, a végeredmény félelmetes lett. 

Ikonikus zene csendül fel a Unitree kínai cég Twitteren megoszott videójában, amelyben több száz robotkutya egyszerre emelkedik fel, mozdul meg, majd áll vissza ismét nyugalmi helyzetben. Lehet, hogy a Csillagok háborúja zenéje miatt, de egy picit félelmetes első látásra ez a sok mesterséges inteligenciával ellátott robot. Főleg, hogy ha megtudjuk, hogy a gépek többek között gyors mozgásra és "önvédelemre" is képesek. - írja a Daily Mail.

A robotkutyák nagyjából 11,8 kilogrammot nyomnak, az akkumulátoruk pedig 2 órányi működéshez elegendő energiát tudnak eltárolni. A legnagyobb durranás azonban az, hogy mindezek mellett nagyjából 11,2 km/h-s sebességet tudnak elérni. 

A Twitter-felhasználók viszont nem rajonganak a robotkutyákért. Sokan azt mondják, hogy a gépeket katona célra fejlesztették ki, amit adott esetben az Egyesült Államok ellen is bevethetnek. Az Unitree vállalat leszögezte, hogy a robotokat nem ilyen célokra fejlesztette. Mivel képes akár 5 kilogramm hasznos terhet is elcipelni, így elsősorban raktárakba, anyagmozgatásra szánják a gépeket. -írja hvg.hu