promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli magyarok: szakértők szerint vannak bizonyítékok, hogy népünk az űrből kezdte meg a honfoglalást
Borítókép:  Erdelyinaplo.ro
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar nép eredete számtalan kérdést vet fel, egyesek egészen egy másik csillagig tolnák a megfejtést. Egy érdekes elmélet.

Van egy magyar sci-fi film, amely egy Szíriusz nevű űrhajónak tűnő időgépről szól, és ez a film a világ első időutazós filmje sokak szerint, de erről most nem lesz szó ebben a cikkben. Viszont arról már igen, hogy ez a Szíriusz név bizony jelentőséggel bír a magyar történelemben - állítják egyes alternatív történelemhívők.

Rengeteg, tudományosan megalapozatlan elképzelés él a magyarok őstörténetével kapcsolatban, és miközben a tudósok azon vannak, hogy mindenre választ adjanak, a megannyi elvarratlan szál, és az emberiség azon tulajdonsága, hogy makacsul hinni próbál a természetfelettiben, mindig oda vezet, hogy a komoly tudaományos munkák mellett több fantasztikus elképzelés is gyökeret ereszt a közbeszédben. Azt viszont be kell vallani, hogy ezek nagyon jó mesék, középpontba állítva egy témát, miszerint a magyarok különleges nép, kiválasztott nép.

Nem ismerős ez a tézis valahonnan, hogy egy nép kiválasztott?

Az egyik legvadabb elképzelés szerint a magyarok a Szíriuszról jöttek. Az elméletnek pedig komoly rajongótábora van. A tézis szerint a Földön az ember fejlődését, a civilizációk kialakulását idegen lények segítették több mint 10 ezer évvel ezelőtt, ők rendszeresen visszajártak, és nemcsak eszközöket és tudományt hoztak, hanem a genetikánkba is beleavatkoztak, így lehet, hogy a magyarokban szíriuszi gének kerültek a nagy génkiosztások idején.

Okosabbak vagyunk, mint más népek.

A Sziriusz-elméletet - egyesek szerint - az is alátámasztja, hogy a magyarok körében rengeteg Nobel-díjas született, hiszen más kiválasztott népek mellett minket választott ki ez a fejlett civilzáció, hogy átadja a tudását. A palóc mitológia szerint az Égi Atyák Atisz-szigetén ereszkedtek alá a magasból, hogy megtörténjen a dolgok átáramoltatása. Itt éltek ugyanis Góg és Magóg népei, vagyis a mi őseink. 

Az elmélet egyik leghíresebb képviselője, a 2016-ban elhunyt Grespik László szerint földönkívüli létünket génjeink igazolják a legjobban, mint mondta:

„Az emberi faj DNS-ének adott hosszegységén két-három csavarodása van, míg a magyarnak (és japánnak, akikkel távoli rokonok vagyunk) kilenc, ami megegyező a Szíriuszról a Földre jövő fény megcsavarodási számával. Ebből is származik a ma­gyar elme, lélek, szellem kivételes volta, kozmikus származása, a magyarok kiválasztottsága”

A Sziriusz amúgy számatalan más nagy ősi civilizáció hiedelemvilágában is feltűnik központi elemként.

Mostmár csak az maradt hátra, hogy elmondjátok, szerintetek mi indokolja még, hogy mi, magyarok a Szíriuszról jöttünk? Esetleg az is, hogy egyetlen nép sincs, amelyik porcukorral és szalonnával eszi a túrós csuszát? A cikkhez tartozó Facebook-poszt alatt IDE kattintva várjuk a hozzászólásaitokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás