Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ha ez a két tüneted van, akkor lehet, sokáig küzdesz a koronavírussal

Ha ez a két tüneted van, akkor lehet, sokáig küzdesz a koronavírussal

Tech & Tudomány

Ha ez a két tüneted van, akkor lehet, sokáig küzdesz a koronavírussal

Tech & Tudomány

Promotions 10:14

Van két olyan tünet, amely arra enged következetni, hogy a szervezetünknek hosszú ideig kell megküzdenie a koronavírus-fertőzéssel.

A koronavírus-fertőzés lefolyása lehet viszonylag rövid idejű, s lehet hosszabb is. Ha valakin egy-két hét alatt átmegy a betegség, az lázat, fejfájást, köhögést, fáradtságot, végtagfájdalmat, az ízlelés elvesztését tapasztalhatja meg. De szerencsés személynél a tünetek jelentős része egy idő elmúlik, eltűnik. (Persze, a betegség leküzdését követően szépen, óvatosan érdemes csak visszatérni a hétköznapi élet megszokott ritmusába.) Persze, olyanok is akadnak, akiknél a Covid-19 tünetei egyáltalán nem jelentkeznek.

Azonban előfordulhat, hogy valaki hónapokig szenved, ezt elnyúló Covidnak nevezik a szakemberek. És mint azt a hvg.hu írja, amerikai, svéd és brit kutatók szerint két olyan tünet is van, amely a hosszabb ideig tartó koronavírust jelezhet:

  • az étvágytalanság;
  • és a tartósabb ideig fennálló láz.

A kutatók arra is rámutattak, hogy a koronavirus hosszabb ideig tartó változata kétszer nagyobb valószínűséggel alakul ki a 70 évnél idősebbeknél, és az 50 és 60 év közötti nőknél.

Borítókép: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP