promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Google elárulta, hogy mikre kerestünk rá idén a legtöbbször, és bőven akadnak meglepetések
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Solen Feyissa on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mondani sem kell, hogy a koronavírus volt 2020 legfelkapottabb témája a Google keresések alapján, de azért a lista többi eleme is elég sokat elárul a magyarokról.

A világon rengetegen használják a Google keresőmotorját, hiszen kendőzetlenül beleírhatjuk a kérdéseinket, amikre jó eséllyel szinte rögtön megkapjuk a válaszokat. Az óriásvállalat idén is nyilvánosságra hozta az aktuális toplistákat, amikből kiderült, hogy Magyarországon mik voltak azok a témák, kulcsszavak, amik a leginkább foglalkoztatták az embereket – a végeredmény pedig magáért beszél.

Íme, a hazai lakosság összevonások utáni, legfőbb keresései:

  1. Koronavírus
  2. Amerikai elnökválasztás
  3. Google Classroom
  4. Telex
  5. Benedek Tibor
  6. Koronavírus térkép
  7. Gesztesi Károly
  8. Redmenta
  9. Magyar Közlöny
  10. Kobe Bryant

Természetesen a koronavírus volt az, amire a legtöbben rákerestünk, mivel szinte mindenki életére hatással van a világjárvány, de az amerikai elnökválasztás is előkelő helyen szerepel, ami sok szempontból egészen meglepő, hiszen külföldi politikáról van szó. Benedek Tibor, Gesztesi Károly és Kobe Bryant tragikus halála is nagyon foglalkoztatta a felhasználókat, és ez érthető, ugyanis elképesztően sokan szerették őket, és a mai napig hiányoznak a rajongóknak.

Tech témában az iPhone 12 győzedelmeskedett, filmeknél hihetetlen, de a Miután összecsaptunk, majd a legjobb film Oscar-díját bezsebelő Élősködők – mivel valószínűleg sokan azt sem tudták a ceremónia után, hogy miről is van szó –, sorozatoknál pedig a botrányokkal küszködő Mintaapák, illetve a Bátrak földje váltotta ki a legtöbb keresést a nézőkből, szóval bőven akadtak érdekességek.

A teljes listát itt lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás