promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy saját, Messengerhez hasonlító alkalmazást készített a Google
Borítókép:  NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új üzenetküldő alkalmazást készített a Google az androidos telefonokra. A cég már évek óta dolgozik azon, hogy felvegye a harcot a Facebook Messengerrel. 

Google Talks, Hangouts Chat, Allo

– mind egy-egy, a Google vállalat gondozásában készített app, melyek fel akarták venni a harcot a legnagyobb közösségi oldal chat szolgáltatásával. Végül sajnos mind gyenge próbálkozásnak bizonyult, de a kaliforniai giga-vállalat most talán eléri a nagy áttörést. 

2018-tól a Messages (Üzenetek) androidos alapalkalmazását kezdte mégjobban fejleszteni a Google, amivel már nem csak SMS-eket és MMS-eket lehet küldeni és fogadni majd, hanem képeket, videókat, dokumentumokat is, illetve a legkülönbözőbb chat-funkciók is elérhetőek lesznek. Ezt az internet alapú RCS (Rich Communication Services) szolgáltatással érik el.

Így a külön letölthető Facebook Messenger mellett az androidos telefonok tulajdonosai egy alapértelmezett chat appot is kapnak, amivel ingyen tudnak kommunikálni egymás között, akárcsak az iPhone-féle iMessage. Igen, jól látható, hogy az ötlet egyáltalán nem új, viszont még mutathat olyat, ami eddig nem volt. Ezekről az ígéretes fejlesztésekről is szó esett nemrég egy sajtótájékoztatón:

a Google bejelentette, hogy az alkalmazásba érkezik a végpontok közötti titkosított üzenetküldés is. A legújabb fejlesztői verzióba már bekerült az ehhez szükséges kód, amit első körben a béta-tesztelők kapnak majd meg. A tömeges tesztelés 2021-ben kezdődhet majd meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás