Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Eltűnt a világot izgalomban tartó, rejtélyes sivatagi fémoszlop

Eltűnt a világot izgalomban tartó, rejtélyes sivatagi fémoszlop

Tech & Tudomány

Eltűnt a világot izgalomban tartó, rejtélyes sivatagi fémoszlop

Tech & Tudomány

Baranyecz János 11:40

Múlt héten találtak a sivatag közepén egy furcsa, három méter magas, ismeretlen eredetű fémoszlopot, aminek most titokzatos módon nyoma veszett.

Nagyon felkavarta a világot, mikor pár napja a utahi sivatagban egy különös, földből kiálló fémoszlopra lettek figyelmesek az éppen helikopterrel pásztázó parkőrök. Részletes szemügyrevételezés után sem tudták azonosítani az eredetét, így voltak, akik különös művészi alkotásnak, esetleg a 2001: Űrodüsszeia című film előtti tisztelgésnek vagy űrlények művének hitték. Az állami szervek titkolták az objektum lelőhelyét, de most mégis meglepő dolog történt.

Állítólag a felfedezése után mindössze pár nappal eltűnt a titokzatos fémoszlop, és senki sem tudja, hogy mi történt vele. A jelek arra utalnak, hogy betonvágóval távolították el, sőt, egy kíváncsi szemtanú azt mondta, hogy vizelet nyomait vélték felfedezni a helyszínen, valaki belekarcolta a földbe, hogy „csá r***nc”, ráadásul egy nagyobb kocsit is láttak a közelben, aminek a platóján simán elfért volna a hatalmas tárgy.

Elvileg nem indítottak nyomozást az ügyben, de máris elkezdődtek a találgatások, hogy esetleg egy elvetemült gyűjtő csapott le rá, vagy talán mégis idegen lények keze van a dologban, bár ennek igen csekély a valószínűsége. Jelenleg egyedül az biztos, hogy a fémoszloppal kapcsolatban rengeteg megválaszolatlan kérdésünk van, és jó eséllyel ez lesz korunk egyik leghíresebb rejtélye.

Így nézett ki a furcsa objektum:

Borítókép: A fémoszlop / Handout / Utah Department of Public Safety / AFP