Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rejtélyes, földből kiálló fémoszlopot találtak a sivatag kellős közepén

Rejtélyes, földből kiálló fémoszlopot találtak a sivatag kellős közepén

Tech & Tudomány

Rejtélyes, földből kiálló fémoszlopot találtak a sivatag kellős közepén

Tech & Tudomány

CST 11:54

Mindenkinek azonnal az a földönkívüliek jutottak az eszébe, és egy ikonikus film, ami pont erről mesél. A titokzatos építményről a Guardian írt először.

Azonnal a 2001: Űrodüsszeia című film sejlett fel mindenki gondolataiban, amikor a fémoszlopot megtalálták az utahi sivatag közepén - mondta el az újságírók kérdésére az oszlopot megtaláló egyik parkőr.

A parkőrök éppen bárányszámlálást végeztek helikopterrel, amikor megpillantották a fényes alkotást a sivatag egy piciny zugában. Az oszlop háromméter magas, a szakértők szerint

valószínűleg ember alkotta tárgyról van szó, és nem az UFO-k nyomaira bukkantak, de biztosat egyelőre nem tudtak mondani.

Az oszlop pontos koordinátáit sem hozták nyilvánosságra, hogy egyelőre ne kezdődjön vadturizmus a tárgy irányába, így a szakembereknek lesz idejük tanulmányozni, hogy mi is ez valójában, és megfejteni azt is, hogy került éppen oda, és mi a rendeltetése. Egyesek azt gondolják, hogy valamiféle művészeti performansz lehet, egy újhullámos produkció, amelyet egy nagy Stanley Kubrick-rajongó hozott tető alá, avagy állított bele a földbe.

Videót azonban posztoltak a rejtélyes oszlopról:

Itt pedig az Űrodüsszeia ikonikus jelenete, amikor őseink megpillantják a monolitot, amely egy földönkívüli civilizáció alkotása, és arra hivatott, hogy előmozdítsa az emberiség fejlődését.

Borítókép: KSL5TV / Twitter