promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világító szemű, félelmetes robotfarkasokkal védenek egy várost a medvetámadások miatt – videó
Borítókép:  Bill Pennel / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gondold el, hogy mész éjszaka a falu határában, és egyszercsak rád üvölt egy villogó szemű robotfarkas.

Nappal még nem is tűnnek félelmetesnek a kicsit horrorisztikusra sikeredett gépek, hiszen úgy néznek ki, mintha Stephen King egyik állathorroros novellájábólkészült B-kategóriás filmbe készítették volna pket. Kicsit csapzottak, és olyan, mintha meg is vesztek volna.

Itt azonban egészen másról van szó, a japán géniusz megintcsak alkotott. És ismét valamiféle csodakütyü lefejlesztése lett a válasz egy súlyos problémára

– írja a The Verge.

A robotfarkas a testébe épített szenzorokkal érzékeli, ha valamiféle állat sertepertél körülötte, majd a közeledést támadásként értelmezi, és válaszcsapásba kezd. A szeme vörösen világító fénybe csap át, a testén pedig kék világító ledek kezdenek el villogni. Miközben hatvan különböző hangot is beletápláltak.

A fejlesztések amúgy azután kezdődtek, hogy Japánban megsokszorozódtak a medvelátogatások a települések belterületein. 

Egyelőre hetven robotfarkasosztagot helyeztek el Takikawában, ahol 2019-ben 157 esetben támadtak rá a lakosságra a medvék.

A szakértők szerint az utóbbi években azért szaparodtak meg a feketemedvék látogatásai a városokban, mivel az erdőkben egyre kevesebb a makk,

az állatok pedig a téli hibernáció előtt ezekkel a magas kalóriatartalmú kis termésekkel szeretnék teletömni a bendőjüket. 

Az erdőirtás viszont ennek a tervnek keresztbetesz, így a medvék arra kényszerülnek, hogy egyre közelebb jöjjenek az emberhez, és annak életteréhez, hogy megtalálják azokat a bizonyos betévő falatokat a mi környezetünkben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás