Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Farkasokat vettek föl az Aggteleki Nemzeti Park vadkamerái

Farkasokat vettek föl az Aggteleki Nemzeti Park vadkamerái

Színes

Farkasokat vettek föl az Aggteleki Nemzeti Park vadkamerái

Színes

Promotions 16:16

A Börzsönyben biztosan élnek, a Bükkben is fotózták már őket, előkerült már videó a zempléni rokonaikról, míg az Aggteleki Nemzeti Park nem először közöl vadkamerás felvételeket róluk. 

Többek között az Aggteleki Nemzeti Park Facebook-oldala közölte Szabó Ádám zoológiai szakreferens nagyragadozókat kutató vadkameráinak legújabb felvételét. A főszereplők ezúttal nyugodtan bandukoló farkasok. 

A Magyarországon élő farkasokról közölt kisebb összeállítást a felvétel kapcsán a Sokszínű Vidék. Mint kiderül, tavaly óta bizonyított tény, hogy a Börzsönyben már megtelepedtek, de a portál szakértőjének állítása szerint nagyon rejtőzködő állatok, ritkán kerülnek szem elé ott is, ahol több van belőlük.

„Az emberre gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentenek, másképp fogalmazva még a fák is jóval veszélyesebbek az erdőben a farkasoknál” – mondta Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója a honlapnak. 

A Bükkben is fotóztak már farkasokat, előkerült már videó a zempléni rokonaikról, míg az Aggteleki Nemzeti Park nem először közöl vadkamerás felvételeket róluk.