promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A denevér megharapta a kutyát, gyilkos fenevad lett belőle – videó
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Állatokból vérszomjas ragadozók, gyilkológépek, szörnyszülöttek. Horrorfilmek a koronvírus idejére.

Kedvencek temetője

Stephen Kinget senkinek sem kell bemutatni. Talán a Kedvencek temetője című könyv és film neve is ismerősen cseng. A mozi két részt is megélt. Az első felvonásban az idilli család macskája lesz a fenevad, aki elindítja a lavinát, amikor bájos játszótársból egy kiszámíthatatlan zombi macskává válik. Az erdő mélyén található kis kedvencek temetője ugyanis nem egy hétköznapi temető, aki onnan visszatér, soha többé nem lesz az, aki vagy ami volt...

Cujo

Stephen King az ember legjobb barátjából, a kutyából is képes horror karaktert faragni. Erről tanúskodik Cujo története is. A kedves bernáthegyiből egykettőre veszedelmes dúvad lesz, miután megharapja egy kétes eredetű denevér.

Igen, egy denevér. Ismerős a sztori kezdete?

A cápa

Stephen Spielberg cápája annyira ijesztős zenével játszik, hogy a film megtekintése után, már egy ismerős akkord hallatára bárkiben megfagyott egy pillanatra a vér. A cápa 1975-ben új korszakot nyitott a horror történetében. Érdekesség, hogy a film cápáját Robert Mattey tervezte és összesen 150 ezer dollárba került.

Madarak

Alfred Hitchcock is belenyúlt a tutiba, mikor az állatvilág ajtaján kopogtatott. Az 1963-as Madarak különösen hátborzongatóra sikeredett műremek lett. Az elmondások szerint a főhősnőt, Tippi Hedrent szinte az idegösszeomlás szélére kergette Hitchoock a forgatás alatt. A filmet egyébként egy regény inspirálta, de emellett a valóságból is merít. 1961-ben Kaliforniában, a Montereyi-öböl partjainál egy toxikus alga hatására a madarak agresszívvá váltak, ennek következtében pedig emberekre is támadtak.

+1: A bárányok harapnak

A bárányok harapnak című 2006-os alkotás ugyan rengeteg vérfürdőt tartogat számunkra, de azért képes megnevettetni is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás