Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szinetár Dórát is megpróbálták behálózni a koronavírus-csalók

Szinetár Dórát is megpróbálták behálózni a koronavírus-csalók

Tech & Tudomány

Szinetár Dórát is megpróbálták behálózni a koronavírus-csalók

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 09:09

A színésznő és énekes fel is hívta mindenki figyelmét, hogy ne dőljenek be az átverésnek.

Nagy erőfeszítésekre volt szükség, de úgy néz ki, hogy teljesen sikerült visszaszorítani a koronavírus terjedését. Mindenki kibújt a karanténból, hamarosan nyitnak a mozi, és megtarthatóak lesznek az 500 főt nem meghaladó bulik és koncertek. Persze sokak számára a legfontosabb, hogy innentől kezdve mindenki akkor mehet a boltba, amikor akar, mivel eltörölték a vásárlási időkorlátot.

A koronavírus persze még jelen van, ügyelnünk kell a társas érintkezésre, a higiéniára, és sok helyen továbbra is kötelező a maszk használata, természetesen a boltokban is. Nem csak a koronavírus van még jelen, hanem a csalók is, akik ezzel próbálnak pénzt szerezni.

Szinetár Dóra művésznő a közösségi oldalán hívta a figyelmet arra, hogy e-mailben csalók próbálnak pénzt kicsikarni az emberekből úgy, hogy segélyt ígérnek.

A csalók a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nevében írnak egy kamu címről, azt ígérve, hogy az illető szociális segélyre jogosult a koronavírus miatt. Ezután átirányítanak egy rendszerbe, ahol meg kell adnunk a személyes adatainkat. Sokan használják ezt az átverést, hogy utána pénzt tudjanak leemelni a bankszámlánkról.

Továbbra is nyomatékosítjuk, hogy interneten senki se adja ki a személyes adatait, bárki nevében is kérik azt. Ha muszáj, akkor még egy mobiltelefon feltöltésnél is bizonyosodjunk meg arról, hogy biztonságos oldalon járunk.

Borítókép: PORT