promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi Jurassic Park: öt éven belül feltámaszthatják a dinoszauruszokat
Borítókép:  Jurassic Park / imdb.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy látszik, hogy hamarosan valósággá válik a Jurassic Park, hiszen állítólag a következő öt évben megszülethet az első modern dinoszaurusz.

Amikor 1993-ban Steven Spielberg megcsinálta a Jurassic Park című filmet, a világ őshüllő lázban égett, hiszen elképesztő élmény volt látni a megelevenedett dinoszauruszokat. Most pedig a MovieWeb arról ír, hogy öt éven belül tényleg létezhet egy hasonló létesítmény, ugyanis most is ezerrel dolgoznak azon, hogy felélesszék a dínókat.

Dr. Jack Horner (akiről a Sam Neill által eljátszott Alan Grantet mintázták az alkotásban) próbálkozott már dinoszaurusz DNS-sel, és kiderült, hogy elég nehezen lehet vele dolgozni, hiszen túl nagy, és nem elég stabil a molekula, így hamar szétesik. Éppen ezért döntött úgy, hogy megpróbálja keverni a csirke DNS-ével, mivel hozzájuk állnak a dínók a legközelebb.

A következő fél évtizedben az a terve, hogy elkészítsen egy „csirkeszauruszt”.

A technika már elég fejlett ahhoz, hogy ez sikerüljön neki, ráadásul azt is elmondta, hogy a legtöbb testrész nem okoz nehézséget, viszont elég problémás létrehozni a lény farkát. A legutóbbi próbálkozások alapján nagyon közel van a megoldáshoz, így bízik benne, hogy tényleg sikerrel jár a következő években.

Az is kiderült, hogy az eddigi kísérleti példányok között volt olyan csirke is, aminek sikerült dinoszaurusz fogakat és aligátor farkat adni, szóval egyre közelebb van a célhoz – bár ennek a gondolata elég ijesztő lehet sokaknak.

Ezek alapján pedig tényleg bízhatunk abban, hogy Dr. Jack Horner visszahozza az őshüllőket, már csak az a kérdés, hogy érdemes-e, mivel már öt mozifilm is megmutatta a lehetséges veszélyeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás