promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos napló árulja el, hova rejtették a náci kincseket?
Borítókép:  Illusztráció / rnz.de
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden jel arra utal, hogy létezik egy második világháborús, álnéven írt napló, amiben egy térkép jelzi az elkobzott náci kincsek titkos rejtekhelyeit.

A Live Science cikke alapján írja a 24, hogy a második világháború alatt egy Waffen-SS-tiszt (akinek a valós nevét a mai napig nem tudjuk) Michaelis álnéven készített egy titkos naplót, amiben egy olyan térkép található, ami felfedi a nácik elkobzott kincseinek lelőhelyeit. Az SS-vezér, Heinrich Himmler terveit vázolja a rajz, amin összesen tizenegy rejtekhely látható.

Ezeken az állítólagos helyeken az Európából összeszedett festmények, ékszerek, és egyéb értéktárgyak mellett rengeteg arany is lehet.

Elvileg többek között a lengyelországi Roztokában található Hochberg palota alatt is van egy 60 méter mély kút, aminek az alján 30 tonna arany várja új gazdáját. A napló szerint a nácik minden szemtanút megöltek, és robbantással zárták le a kúthoz vezető utat, viszont az épület jelenlegi tulajdonosai pont fel akarták újítani a palotát, szóval akár még meg is találhatják a kincset, ha egyáltalán létezik.

A szakértők szerint a napló tényleg a második világháború idején készült, de a hitelessége még kérdéses.

Egy titkos szabadkőműves páholy őrizte évtizedekig, de végül tavaly eladományozták a Sziléziai Híd nevű lengyel szervezetnek. Viszont, ha ezek után bárki is megpróbálja felkutatni a náci kincseket, valószínűleg nem fog sikerrel járni, mivel a szovjetek már annak idején rengeteg rejtekhelyet kifosztottak háború végén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás