promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már meg is van az év legnagyobb felfedezése a föld alól
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csodálatos világ bukkant elő a föld alól.

Verona környékén egy elképesztő ókori alkotást hoztak felszínre a régészek, egy régi római villa első századból származó mozaikpadlóját ásták ki a szakemberek. Jó hír az is, hogy a történelmi lelet nagyon jó állapotban van.

A leletmentést amúgy a Soprintendenza di Verona egyesület végzi, akik már számtalan egyéb felbecsülhetetlen ókori kincs megtalálásában segédkeztek az elmúlt évtizedben.

A leletet a Twitteren közzétevő történész, Myko Clelland azt is hozzátette, hogy a régészeti feltárásoknál azt figyelték meg, hogy egy-egy évszázad egy-egy inch-et (2,54 centimétert) jelenthet rárakódásban, ennyi kerül rá az elhagyott helyekre. Ez pedig egy közel kétezer éves építmény, így pedig elég idő volt, hogy elképesztő mélyre kerüljön az alkotás.

Persze azt is számításba kell venni, hogy az emberi szokás is az volt, hogy a régi építmények helyére vagy azokra ráépítenek, vagy egyszerűen csak ráhordanak rengeteg tonna földet, hogy újból növényeket termesszenek ot, ahol például korábban egy híres ókori ember hatalmas villája tornyosult.

(Fotók: Myko Clelland/Twitter)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás