promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy a baj: máris mutálódott a koronavírus?
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kínai kutatók szerint egy férfi február eleje óta beteg, és ez azért lehet, mert mutalódott benne a vírus.

A koronavírus-járvány félelmetesen hamar vált globális problémává: a Kínában található Vuhanból mindössze pár hét alatt a világ szinte összes pontjára eljutott, és sajnos Magyarország sem kivétel, hiszen már itthon is majdnem 600 beteget regisztráltak.

Nagyon nehéz megállítani a járványt, és jelenleg is azt javasolják, hogy maradjunk otthon, kerüljük a tömeget, illetve sűrűn, szappannal mossunk kezet, hiszen a tömeges megbetegedés szakaszában vagyunk, így jelenleg ez a legjobb megoldás.

A Metro szerint viszont sajnos még így is bekövetkezett az, amitől az orvosok a legjobban féltek, ugyanis:

a kínai kutatók szerint minden jel arra utal, hogy máris mutálódott a koronavírus.

Ezt arra alapozzák a Csungkingban található Katonai Orvosi Egyetem kutatói, hogy van Vuhanban egy középkorú, alapból enyhe tünetekkel rendelkező, fertőzött férfi, akit február nyolcadika óta ápolnak, és azóta is harcol a betegséggel. Már kezelték gyógyultak vérplazmájával is, hogy bekerüljenek a szervezetébe a szükséges antitestek, de úgy látszik, hogy:

a koronavírus képes volt alkalmazkodni, és szinte szimbiózisban él a gazdatesttel.

Átlagosan 20 napig tart más betegeknél a fertőzés, míg nála ez már a többszöröse. Ezek alapján pedig ezt a mutáltnak vélt koronavírust sokkal nehezebb legyőzni, így most azon vannak, hogy rájöjjenek, vajon mitől alakulhatott ki, és hogyan lehet megállítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás