promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fertőzött koronavírus-teszteket küldött egy luxemburgi cég
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Egyesült Királyságban rettenetes a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, egy luxemburgi cég bakija pedig tovább fokozta a gondokat.

A koronavírus-járvány szinte az egész világot félelemben tartja a rohamos terjedésével, hiszen már több mint 800 ezerre nőtt a fertőzöttek száma. Jelenleg a számok alapján talán az Egyesült Államokban a legrosszabb a helyzet, de például az Egyesült Királyságban is igen komoly problémát jelent a vírus, hiszen ott már a miniszterelnök, Boris Johnson is megbetegedett.

Az Egyesült Királyságban 22 ezernél is több koronavírusos van a hivatalos adatok szerint, ezért folyamatosan elvégzik az embereken a teszteket, amikből jelenleg 11 ezret tudnak megcsinálni egy nap alatt, de április közepéig ezt a számot 25 ezerre szeretnék növelni. A Metro értesülései szerint viszont hatalmas gondba ütközött ez a terv, ugyanis:

egy Eurofins nevű luxemburgi cég olyan koronavírus-teszteket szállított le az Egyesült Királyság számára, amik fertőzöttek voltak.

Erről állítólag előre szóltak az illetékeseknek, hiszen rengeteg helyről származnak a teszt részei, így elég nehéz kiszűrni csúszás nélkül, hogy honnan, milyen minőségű alkatrészek érkeznek. Azt tanácsolták, hogy használat és összerakás előtt fertőtlenítsék a teszteket. Ez valószínűleg nem az a megnyugtató válasz, amire mindenki várt, de mivel ennyire szorult a helyzet, valószínűleg pontosan ezt fogják csinálni, és reménykednek a legjobbakban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás