Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A természet vérfagyasztó csodái: növények, amelyek állati és emberi testet öltöttek – videó

A természet vérfagyasztó csodái: növények, amelyek állati és emberi testet öltöttek – videó

Tech & Tudomány

A természet vérfagyasztó csodái: növények, amelyek állati és emberi testet öltöttek – videó

Tech & Tudomány

CST 12:12

Akkor ez egy majom vagy egy növény? Ez egy kéz vagy egy virág? Válogatásunkban olyan növényeket mutatunk be, amelyekről első ránézésre tuti, hogy nem mondod meg, hogy mi az.

Nem csalás és nem is ámítás, de még csak nem is a szemetek káprázik. Az agyatok viszont jó helyen matat, ha valami teljesen más jut eszetekbe első blikkre ezekről a furcsa virágokról.

Majompofa

A latinul vérfagyasztóan hangzó Dracula simia nevezetű orchidea majomnak álcázza magát. Ráadásul igen zavarba ejtő fizimiskájú emlősök vicsorognak ránk vissza növényről, talán nem is véletlen egybeesés a Drakula név. Peru és Ecuador felhőerdeinek lakója egész évben virágzásra kész, ráadásul finom narancsos illatot áraszt magából.

Kép: Reddit

Csücsörítő száj

Nem, ez nem egy csókra kész száj, hanem a Psychotria elata csücsörítő, húsos csírajegyei, amelyek pár nap után virágot hoznak és a vadító ajkaknak még az emléke sem marad meg. Egy ritka, veszélyeztetett növény, amely Dél-Amerika trópusi esőerdőiben várja a herceget, aki talán soha nem jön el...

Kép: In.toluna.com

Az ördög jobb vagy bal keze?

Az ördög nem alszik, szokás mondani. Ám lehet, hogy egyszer mégis álomra hajtotta fejét, és most épp nyújtózkodik. Egyenesen egy virágból kifelé. A valóság ennél egyszerűbb, hiszen csak a Chiranthodendronról van szó, amely a mályvafélék egyik megtévesztő, bizarr képviselője. Ez a növény Mexikó üdvöskéje, ahol egykor az ókori aztékok vallási ceremóniáinak egyik központi kelléke is volt.

Kép: Pinterest

Ez nem egy kacsa

A Caleana majorral madarat lehetne fogatni, de legalábbis kacsát biztosan. Sajnos csak vadon nő, méghozzá Ausztrália távoli szegleteiben, szimbiotikus viszonyban egy olyan vegetatív gombafajjal, amely szintén csak a déli kontinensen nő.

Kép: Pinterest

Pa-pucs

A papucsvirágok legfurcsább tagja a Calceolaria uniflora. Még Darwin fedezte fel dicső napjaiban Dél-Amerikában, a világ egyik legeldugottabb szigetvilágában, a Tűzföldön. 

Kép: Wikimedia commons