promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy rejtélyes 13. csillagjegy is, ami kimarad a horoszkópból – te is ebben születtél?
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

November harmincadika és december tizenhetedike között egy rejtélyes és titokzatos csillagkép égisze alatt halad a Nap. A titokzatos, elfeledett csillagkép a 13. jegy, a kígyótartó.

A kígyótartó csillagkép létezése tény. Az asztrológiát tekintve valahogy mégis úgy alakult, hogy kimaradt a sorból a skorpió és a nyilas közé beékelődő kakukktojás. 

A kígyótartó az egyetlen olyan csillagkép, amit valóságos személyről neveztek el, méghozzá a görög Aszklépioszról. Aszklépiosz az égen, a csillagokkal keretezve és a mitológiában egyaránt egy kígyóval körbefont férfiként elevenedik meg. Ő a gyógyítás istene a görög-római mitológiában.

A kígyótartó egy nagy területű csillagkép, az égi egyenlítő két oldalán terül el. Kétharmad része található a déli földgömbön. A szemfülesek és önjelölt csillagászok legkönnyebben a nyári estéken szúrhatják ki kis hazánk bármely területén.

1930-ban, a Nemzetközi Csillagászati Társaság által kiadott állatövi égi jelek gyűjteményében, a kígyótartó csillagkép is egyenértékű tagként szerepel a másik tizenkét társával egyetemben. 

Hogy lehet mindezek ellenére, hogy a kígyótartó háttérben maradt? Erre egy igen egyszerű válasz szolgál magyarázatul.

A horoszkóp letűnt korok öröksége. 2500 évvel ezelőtt Babilonban úgy döntöttek, hogy elég lesz tizenkettő jegy, mert pontosan ugyanennyi hónapból áll egy év is, szóval ez végső soron egy önkéntes közmegállapodás volt.

Amúgy a Kígyótartó jegyben születtek birtokolják a gyógyítás ősi tudását, akik életük során igazi gyógyítóvá válhatnak. A Kígyótartók arra hivatottak, hogy a tudást és az ösztönerőt egyszerre tudják kézben tartani, ami képessé teszi őket magasabb minőségek megismerésére.

A Kígyótartók nagy empátiával is rendelkeznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás