promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod, hogy mit jelent az ADIDAS szó valójában?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy testvérpár áll a sikerek, illetve két nagyszerű sztori mögött is.

A világhírű márkát Adi Dassler és Rudolf Dassler alapította, a nevet pedig az előbbi testvér család- és keresztneveinek első három betűjéből rakták össze. A fivérek később összevesztek, Rudolf pedig egy másik sikersztorit, a Pumát indította útnak.

A sztori az első világháború utáni szűkös időkben indult, Adolf volt inkább a kreatív és kísérletező hajlamú, míg testvére rendkívül jó üzleti vénával rendelkezett, így a kereskedelmi vonalat vitte a vállalkozásban. Adolf igazi sportfüggő volt, aki rengeteg sporteseményen vett részt, és kora legjobb német sportolóival is jó kapcsolatokat ápolt. Kevesen tudják, de az 1936-os berlini olimpián a náci vezérkar előtt diadalmaskodó afroamerikai sportoló Jesse Owens a fivérek cipőjében futott.

A cég 1949 augusztusától viseli az ADIDAS nevet. Mindmáig talán a legnagyobb sikert akkor könyvelhették el, amikor a német focicsapat Adolf cserélhető stoplis cipőiben diadalmaskodott a legyőzhetetlennek hitt magyar Aranycsapat felett.

Az ikonikus háromcsíkos logo viszont már nem a Dasslerek tehetségét dícséri, ezt egy finn sportszergyártótól vásárolták meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás