promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Zalatnay Saroltának gigantikus pénzt ajánlottak, ám visszautasította a világhírnévhez vezető utat

Zalatnay Saroltának gigantikus pénzt ajánlottak, ám visszautasította a világhírnévhez vezető utat

Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hihetetlen lehetőség kapujában állt az énekesnő, helyette azonban inkább itthon próbált szerencsét.

Zalatnay Sarolta a magyar popzene egyik ikonikus alakja, aki az 1960-as években robbant be a zenei életbe, karrierje kezdetén pedig több neves zenekarral, így az Omegával és a Metroval is dolgozott együtt, később viszont önálló előadóként folytatta, és számos slágert adott ki. Pályafutása során több mint 30 albumot készített, és a mai napig aktív, azt viszont kevesen tudják róla, hogy majdnem teljesen más irányba sodorta őt az élet még évtizedekkel ezelőtt.

Szerepelhetett volna ugyanis egy James Bond-filmben, méghozzá Sean Connery oldalán. Zalatnaynak egy angolul kevésbé beszélő énekesnőt kellett volna alakítania a filmvásznon, az ország Cinije viszont nemet mondott az óriási és soha vissza nem térő lehetőségre.

A döntés hátterében személyes és politikai okok egyaránt álltak. Zalatnay épp akkoriban kezdett befutni Angliában, ahol a sajtó találó módon csak „Red Saroltaként” emlegette, és pillanatok alatt a legnagyobb sztárok között, a legexkluzívabb partikon találta magát. Ám hiába ajánlottak neki csillagászati összeget a szerepért, és hiába csábította a külföldi csillogás, választania kellett: ha elvállalja azt, akkor nem térhet haza Magyarországra.

Az édesanyja iránti szeretet és a zenei karrierje miatt végül visszautasította a Bond-lány szerepet, és hazatért. Emellett az is közrejátszott a döntésében, hogy akkoriban mély érzelmeket táplált Frenreisz Károly iránt, és titokban abban reménykedett, hogy feleségül veszi. Az élet azonban máshogy alakult, és sosem lett belőlük házaspár.

„Azt hittem, hogy hazajövök, és azonnal elvesz feleségül” – mondta, ám a kapcsolatból nem lett házasság, nem úgy, mint később Révész Sándorral, akivel 1975-ben mondták ki a boldogító igent. Végül aztán mégis kiderült, hogy nem egymásnak szánta őket a sors és békében különváltak.

Később ismét rátalált a szerelem, de a második házassága is válással végződött, a harmadikról pedig nem is szívesen beszél, szerinte annak már nem lett volna szabad megtörténnie, az amerikai lagzi után pedig lejtmenet következett az életében, ám végül a rajongók szeretete átsegítette őt a nehéz időszakokon, mostanra pedig már újból a színpadon élheti át azokat a csodás pillanatokat, amik már évtizedekkel ezelőtt is lendületet adtak számára, és 76 évesen is feltöltik őt - árulta el korábban a TV2 kameráinak.