promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Íme az 5 legidegesítőbb szülőtípus a közös iskolai messenger csoportban, néha kihúzzák a gyufát

Íme az 5 legidegesítőbb szülőtípus a közös iskolai messenger csoportban, néha kihúzzák a gyufát

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

A szülőkből álló messenger csoportok tagjai közt vannak olyanok, akiket nehéz türelmesen elviselni.

Bármennyire is próbáljuk magunkat kivonni a Facebook hatalma alól, amint a gyermekünk elkezd iskolába járni, kötelező belépni egy közös szülői csoportba és naprakészen figyelemmel követni az ott zajló eseményeket. Mindenkinek máshol van az ingerküszöbe, de ezek a csoportok jó terepet biztosítanak arra, hogy eddzük egy kicsit a tolerancia készségünket. Az alábbiakban felsoroljuk, mely szülőtípusok váltják ki a legtöbb spontán ellenszenvet.

A szülő, aki családi fotókkal spammeli a teljes messenger csoportot

A közismert veszélyek ellenére ma is sok szülő oszt meg képet a gyermekéről, ráadásul teszi ezt úgy, hogy a poszt alapján nagyszerűen beazonosítható, hogy a gyermek melyik iskolába jár, mikor, hová jár edzésre, mi a hobbija, hol lakik. Ez a fajta közléskényszer nem áll meg a közös iskolai, szülői csoportok küszöbén. Egyes anyukák vidáman megosztják ott is, hogyan keni össze magát a gyerek répafőzelékkel, milyen ügyesen épít homokvárat a strandon vagy ahogy édesdeden alszik délután a kanapén. Az sem zavarja őket, hogy ők az egyetlenek a csoportban, akik ezt csinálják, talán észre sem veszik.

A szülő, aki saját vállalkozása hirdetésre használja a csoportot

Vannak szülők, akik ingyenes hirdetési felületnek használják a csoportot. Az ügyesebbek burkoltan vagy viccesen hívják fel a figyelmet arra, hogy náluk lehet kapni a legfinomabb fagyit a városban, vagy ha klímatisztításra van szükség, tudjuk, kit keressünk. Mindenki sejti ilyenkor, hogy hasznos információ helyett egy újabb spamet kapott.

A szülő, aki mindenre válaszol, akkor is, ha nem kérdezik

A szülős csoportokban az elveszett játékok, gyerekruhák utáni érdeklődés mindennaposnak számít. Ilyenkor körülírjuk, hogy nézett ki, ami eltűnt és ami miatt a gyerek éjszakánként sírva ébred fel, majd megkérjük a szülőtársakat, szóljanak, ha látták valahol. Persze ilyenkor is van minden csoportban legalább egy anyuka, aki beírja, hogy nincs nála. Szerencsés esetben itt megáll a történet, rosszabb esetben elkezdenek a többiek is kényszert érezni arra, hogy egyenként megírják, nálunk sincs.

A szülő, aki szavazást indít arról, hogy legyen-e szavazás

Szintén megtörtént eset, amikor egy anyuka szavazást indított arról, hogy legyen-e szavazás. A téma a pedagógusnapi ajándék volt, amivel kapcsolatban megkérdezte mind az ötven csoporttagot, hogy szeretnének-e szavazni arról, hogy mi legyen az ajándék az óvónők számára. A csoport fele arra szavazott, hogy nem szeretne szavazni. És mivel egyenlő lett az arány, újra kellett indítani a szavazást.

A szülő, aki képeket oszt meg a gyereke kiütéseiről, másnap beviszi az iskolába

Talán ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a különböző tünetekre nem érdemes az interneten rákeresni, mert egy sima fejfájásra legalább hétféle rákot diagnosztizálhatunk magunkon. Orvos helyett azonban nagyszerű ötlet – egyes anyukák szerint – a többi szülőt megkérdezni. A legtöbb, azonosítatlannak tűnő bőrtünet szerencsére ártalmatlan, de vannak fertőzőek is, így mindenképpen érdemes szakembert felkeresni. Ennek ellenére vannak olyan szülők, akik a gyermekük betegségtüneteinek csoportos megtárgyalása után másnap gond nélkül beviszik a gyereket iskolába, hátha elkapja más is.