promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Infúzióra kötötték a magyar olimpikont, Hámori Luca meccse kiverte a biztosítékot, kiderült a tűzijáték titka - ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei

Infúzióra kötötték a magyar olimpikont, Hámori Luca meccse kiverte a biztosítékot, kiderült a tűzijáték titka - ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Főszerepben az ötkarikás játékok, valamint a legnagyobb nemzeti ünnepünk.

Hetek óta téma az olimpia kapcsán a Szajna vízminősége. Versenyszámokat kellett halasztani, hiszen egyáltalán nem volt biztos, hogy a sportolók megússzák ép bőrrel a meglehetősen szennyezett vízzel való találkozást. Az aggodalmak sajnos be is igazolódtak, többek között egy fiatal magyar úszóért, Hámori Bettináért aggódhattunk, aki egy pálinkás poénnal ugyan elütötte a dolgot, később azonban rosszul lett, belázasodott, majd kórházba kellett szállítani.

A párizsi olimpiának szinte minden napjára jutott botrány, a megnyitótól kezdve a fentebb említettekig. Mégis talán az egyik legnagyobb felzúdulást Imane Khelif szereplése váltotta ki, aki végül aranyérmes lett a női ökölvívók között. Khelif, aki a magyar Hámori Lucával is találkozott, annak ellenére indulhatott az olimpián, hogy a nemzetközi szövetség eltiltotta.

Az algériai versenyző kapcsán - aki végül pontozással győzte le Hámorit – itthon és a külföldi sportsajtóban is számos kemény vélemény jelent meg, az ügynek pedig szinte biztosan lesz folytatása a Nemzetközi Olimpiai Bizottság színe előtt. Mi is több cikkben foglalkoztunk a Hámori – Khelif üggyel, kettejük bokszmérkőzése nem mellesleg idehaza az olimpia legnézettebb eseménye volt.

Nem csupán az olimpia keltette fel az olvasók figyelmét a héten, legalább ennyire fontos téma volt az államalapítási ünnepünk tiszteletére tervezett, hagyományos és rendkívül látványos tűzijáték. Természetesen a legfontosabb kérdés ilyenkor az időjárás, ám arról még biztosat nem lehet mondani. Arról viszont már igen, hogy Rákay Philip filmje, a Most vagy soha! augusztus 20-án, 21 órakor fog kezdődni a TV2-n, éppen abban az időpontban, amikor emberek milliói követik figyelemmel a tévében, vagy épp Budapesten az ünnepi tűzijátékot. Ki tudja, talán addig átgondolják az időpontot, ami nem tűnik túl szerencsés választásnak.