promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Embertelen szabályt léptetnek érvénybe a brit királyi családban, jövőre minden megváltozik Vilmos hercegék életében

Embertelen szabályt léptetnek érvénybe a brit királyi családban, jövőre minden megváltozik Vilmos hercegék életében

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

György herceg betölti a 12. életévét, ami új helyzetet teremt a brit uralkodói családban.

Repül az idő, júliusban már a 11. születésnapját ünnepelte György herceg, Vilmos és Katalin nagyobbik fia. Jövő nyáron tehát betölti a 12-t, ami egy „hétköznapi” kissrácnál nem jelent semmit, ám a brit királyi családban egy meglehetősen morbid szokás fűződik ehhez az életkorhoz.

A túlszabályozás György esetében érthető, hiszen máris jövendőbeli királyként kezelik. Legidősebb fiúgyermekként Károly, majd Vilmos után ő ülhetne a trónra, de ebbe még sok más külső tényező – és talán a történelem – is beleszólhat.

A brit királyi család hagyományai szerint az elsőszülött fiúknak tehát a 12. életév betöltése fontos fordulópontot jelent. Így volt ez Vilmos esetében, és nincs másképp Györgynél sem, akin máris látszik, milyen jóképű szívtipró lesz felnőttként.

A rengeteg regula közé tartozik, hogy nem ehetnek akármit és akárhogyan a nyilvános megjelenéseiken, de tartózkodniuk kell „közönség előtt” az érzelmeik kimutatásától is. A szigorúan betartandó szabályok közé tartozik az is, ami 12 esztendős kortól vonatkozik a trón leendő várományosára.

Ezt pedig nem lesz egyszerű betartani, hiszen onnantól Vilmosék nem utazhatnak közösen mindhárom csemetéjükkel. A trónörökösnek ugyanis nem szabad együtt repülnie a család többi tagjával, éppen azért, hogy ha baleset történne, akkor ne kerüljön veszélybe az utódlás. Ugyanez vonatkozik egyébként III. Károly király és fia, Vilmos helyzetére is.

„Annak idején négyesben repültek, Károly herceg, Diana hercegné, Vilmos herceg és Harry herceg, egészen addig, amíg Vilmos 12 éves nem lett. Utána külön gépre szálltak, és csak Erzsébet királynő írásos engedélyével repülhettek néha együtt”

– erősítette meg a furcsa előírást a mostani uralkodó hajdani pilótája, Graham Laurie is. Amíg egyébként György kiskorú, addig az is elképzelhető, hogy Vilmos utazik egyedül, a kis herceg pedig közösen repülhet az édesanyjával és a két testvérével.

Nem ez az egyetlen elővigyázatosság a királyi család utazásai során. Károlynak például mindig rendelkezésére áll egy tasak vérkészítmény, ha gyors beavatkozásra lenne szükség, és természetesen az orvosa is mindenhová vele tart.

Az igazi showman Lajos herceg a királyi családban: